VALIKKO

Miten syön kesällä?

Olen puhunut blogissani aika paljon omasta ruokavaliostani. Vaikka minulla ei varsinaisesti ole mitään tarkkaa ruokavaliota, niin syön silti terveellisesti ja aika usein samalla tavalla. Kesällä kuitenkin elän syömisen suhteen vapaammin ja jos mieleni tekee jäätelöä tai pizzaa, niin sitten syön sitä. Olen myös aikaisemmin esitellyt täällä ruokapäiväkirjaani arjessa ja se löytyy täältä.

Pyrin pitämään ruokarytmini joka päivä samanlaisena. Jos satun olemaan jossain reissussa tai kaupungilla, niin silloin ruokavälit saattavat venyä, mutta muuten pyrin syömään n. kolmen tunnin välein viisi ateriaa päivässä ja myös treenipäivinä juon usein treenin jälkeen palautusjuoman. Kroppani ja aivoni eivät vain toimi, jos en syö kunnolla ja terveellistä ruokaa.

Mites on kesällä sitten ollut herkuttelun kanssa? Olen kyllä syönyt herkkuja, mutta en läheskään päivittäin. Ehkä kerran viikossa. Minulla ei oikeastaan tee mieli herkkuja, vaikka niitä onkin ”lupa” syödä. Se on yleensä sillä tavalla, että kun on herkkulakossa niitä herkkuja tekisi mieli syödä ja sitten, kun saa syödä, niin oikeastaan ei tee mieli. Minulla on kyllä ollut tässä kesän aikana suuria mielitekoja pizzaan ja jäätelöön, mutta sen jälkeen kun olen niitä syönyt, niin eivät ne ole olleetkaan niin hyviä kuin mielikuvissa. Ehkä suussa vain maistuu paremmalta nykyään kana ja riisi. Se kombo ei vain petä koskaan.

Ajattelin nyt esitellä tässä eilisen ruokapäiväkirjani, niin näette mitä olen syönyt päivän aikana. Eilen oli lepopäivä, joten otin vain rennosti.

Klo 9 Kaurahiutaleita, neljä valkuaista, Whey-80 Mint Chocolate, vihreä tee, reilusti vettä, omega-3, monivitamiini

Klo 12 Pastaa, jauhelihakastiketta, kurkkua, tomaattia, muutama irtokarkki, vettä

Klo 15 Neljä riisikakkua, broileria, fetaa, ketsuppia, kurkkua, punaisia viinimarjoja, raparperia, vettä

Klo 18 Broileria, riisiä, kurkkua, paprikaa, majoneesia, ketsuppia, vettä

Klo 21 Neljä riisikakkua, broileria, fetaa, ketsuppia, kurkkua, vettä

Ruokatottumukseni eivät siis kauheasti poikkea siitä, miten syön tavallisena arkena. Mutta tällä hetkellä keskityn hiilihydraattien riittävään saantiin, jotta saisin sillä tuettua kestävyyskuntoani. En näe, että siinä olisi mitään järkeä edes muuttaa ruokailutottumuksia kesän ajaksi todella vapaiksi. Minun ei edes oikeastaan tee enää mieli grilliruokaa, vaikka en sitä ole moneen kertaan syönyt. Kun syö ympäri vuoden samalla tavalla, niin keho voi hyvin ja itseään ei tarvitse pakottaa syömään terveellisesti. Ruuasta ei myöskään kannata ottaa turhaa stressiä ja harmaita hiuksia. Jos tekee mieli syödä irtokarkkeja ilman sen suurempaa syytä, niin ei siitä tarvitse potea huonoa omatuntoa.

Tämä on minulle elämäntapa ja olen kyllä ymmärtänyt mitä omalla kohdallani ruuasta nauttiminen todella tarkoittaa. Se tarkoittaa sitä, että keho voi hyvin ja että terveellisestä ruuasta vain tulee niin hyvä mieli.

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.