VALIKKO
22.11.2016 18:01

Miten uskaltautua epämukavuusalueelle?

Elämässä on paljon asioita, jotka pelottavat. Aina ei uskalla tehdä kaikkea ja mennä kohti tuntematonta, vaikka ehkä pieni kipinä sisällä haluaisikin. Se johtuu siitä, että usein ihminen on liian mukavuudenhaluinen. Oli kyse elämästä tai treenaamisesta, niin epämukavuusalue on harvoille se paikka, jonne oikeasti uskaltaa joka kerta hyökätä ja jäädä. Useat pitävät rutiineista ja haluavat, että asiat menevät aina samalla tavalla. Mutta haluatko oikeasti elää 7 päivää viikossa samalla tavalla vai haluaisitko, että jokainen hetki voisi olla erilainen ja täynnä uusia mahdollisuuksia? Sinä päätät.

 Kohtaamme päivittäin uusia tilanteita, joihin voisimme tarttua, mutta kuinka usein oikeasti tartumme niihin?

Voisimme uskaltaa enemmän, jos uskaltaisimme muuttaa ajattelumaailmaamme. Mukava on kyllä mukavaa, mutta se voi myös käydä tylsäksi. Epämukava voi aluksi tuntua epämukavalta, mutta tärkeintä ei ole se mitä tekee, vaan se ajatus teon taustalla.

Kun ajattelen epämukavuusaluetta omalla kohdallani, niin voin vain todeta, että niitä tilanteita on ollut satoja, kun olen kulkenut sitä tuttua ja turvallista tietä enkä ole uskaltanut yrittää. Mutta välillä minut on pakotettu toimimaan. Opin polkemaan pyörällä, kun minut laitettiin pyörän selkään ilman apupyöriä ja poljin pihaa niin kauan ympäri, kunnes opin polkemaan. Opin uimaan, kun rengas tyhjeni ja minä vain uskoin, että kyllä minä kellun ilman sitäkin. Vaikka näissä tilanteissa minä pelkäsin todella paljon, en silti luovuttanut. Minä uskoin itseeni ja siihen, että kyllä minun jalkani kantavat ja kyllä minä pystyn siihen mihin ryhdyn.

Vaikka nuo kertomukset olivat lapsuudestani, niin ne silti opettivat minulle sellaisia taitoja, joita tarvitsen yhä. Epämukavuusalue on paikka, jossa ihminen oppii todella paljon. Ja mitä sitten, vaikka kaatuu tai epäonnistuu ensimmäisellä yrityksellä? Koskaan ei voi oppia onnistumista, jos ei ole epäonnistunut.

Uskokaa tai älkää, minun toinen kotini, kuntosali, ei todellakaan aina ole se mukavin paikka. Treeneissä ennen saattoi himmailla samojen painojen kanssa, mutta nyt on oppinut ylittämään itseään joka kerta. Ja vaikka se paino ei nousisi, niin ainakin on uskaltanut yrittää. Silloin ollaan epämukavuusalueella parhaimmillaan, kun tehdään jotain mikä sattuu ja tuntuu pahalta, mutta sen jälkeen onnistuu ja tietää, että pystyy paljon parempaan kuin mihin on uskonut pystyvänsä.

Miten epämukavuusalueelle sitten uskaltaa astua? Olemalla rohkea ja luottamalla itseensä. Aina ei edes ole käsitystä siitä, mihin oikeasti elämässään pystyy. Pitää vain mennä. Yksi askel kerrallaan.

juh

Kuva: Ville Kotimäki

 

xoxo, Jenna

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.