VALIKKO
19.7.2016 19:28

Niin monta eri tyyliä vuosien varrelta

”Muoti vaihtuu, mutta tyyli pysyy”. – Coco Chanel

Meillä jokaisella on valmiina temperamentti, se mikä tekee meistä meitä, mutta se ulkoinen kauneus voi yhtä hyvin kertoa jotain meistä vielä enemmän kuin tohdimme ajatella. En tiedä mistä minun tyylini kertoo, sillä olen vaihtanut sitä usein. Todella lyhyellä ajalla. Ylä-asteella saatoin toisena päivänä olla hienostunut pukunainen ja toisena päivänä kukkaistyttö. Se oli sellaista aikaa, kun halusi kokeilla kaikenlaista. Halusi löytää itsensä oman tyylinsä kautta.

PicMonkey Collage

Olen aina halunnut olla erilainen. Olen pukeutunut eri tavalla kuin muut. Olen totta kai halunnut olla muodikas, mutta silti olen säilyttänyt oman tyylini. Minua ei ole koskaan kiinnostanut muiden mielipiteet omasta pukeutumisestani. Se on ollut ainoa vahvuuteni. Vaikka olisin ollut epävarma itsestäni, niin olen pukeutumisella pystynyt peittämään sen. Nautin tietyllä tavalla siitä huomiosta, mitä ihmisiltä voi saada. En tiedä onko se ollut huomionhakuisuutta vai huomionherättämistä, kun olen halunnut olla aina erilainen tyyliltäni.

kdng

Uskallan väittää, että tietyllä tavalla olen muodin edelläkävijä. Kun kerran talvella laitoin itse tuunaamani napapaidan kouluun, kaikki katsoivat minua kauhulla, miten tarkenen sellaisissa hepenissä, mutta meni muutama päivä ja näin monta napapaita-seuraajaa perässä. Ihanaa, kun muutkin uskaltavat olla rohkeita ja erilaisia! Minulla on aina ollut sydämessä poltteleva tarve toteuttaa itseäni muodin kautta. Rakastan tuunata ja tehdä itse vaatteita (ehkä se osittain on sukuvika, kun äiti sattuu olemaan erinomainen ompelija).

kmnb

Joskus on ollut hyvin vaikeaa enää etsiä omaa tyyliään. Olen vain tyytynyt salihousuihin ja huppariin. Silloin olen vain miettinyt, mitä minulle oikein on tapahtunut. En ole jaksanut keksiä uusia ja omaperäisiä asukokonaisuuksia päivä toisensa jälkeen. Olen yrittänyt pukeutua helposti. Normaalisti. Silloin olen ainakin ollut epävarma itsestäni, mutta silti olen ollut turvassa. En halunnutkaan erottua joukosta. Mutta nyt ymmärrän, miksi olen ollut itseni kanssa niin hukassa; minulla ei ole ollut aikaa eikä jaksamista panostaa pukeutumiseen.

kmnbvc

Olen monta kertaa sanonut sen ääneen: ”Nyt olen vihdoin löytänyt tyylini!”, mutta todellisuudessa en vieläkään tiedä mitä se mahtaisi olla. Nykyään ehkä haluan olla enemmän muodikas kuin omaperäinen pukeutuja. Kyllä silti saan inspiraatiota omaan pukeutumiseen aivan omituisista asioista ja se ei välttämättä ole sitä, mitä muut pukevat päälleen. En enää kuitenkaan yritä peittää epävarmuuttani vaatteisiin. Päinvastoin. Haluan ylpeänä kantaa itseni ja vaatteeni ja olla juuri tällainen ailahteleva napapaitojen suurkuluttaja.

jnbv

En tiedä onko koskaan mahdollisuutta aivan varmuudella löytää itselleen sopivaa tyyliä. Mutta mitä temperamenttiin tulee, minä olen ainakin tunteellinen ihminen ja kyllästyn asioihin helposti. Ja sen voi ainakin huomata tyylistäni vuosien varrella.

Mielestäni vaatteiden pitää olla mukavia päällä, mutta kauniita. Viihdyn paremmin tennareissa, kuin korkokengissä, vaikka kaappini ovat täynnä vain korkokenkiä. Rakastan mekkoja, vaikka en niitä käytä kuin ehkä kerran vuodessa. Hamstraan koruja lipastoni täyteen, vaikka pidän aina samaa ristiä kaulassani. En oikeastaan pidä kaikista muoti-ilmiöistä, mutta lämpenen niille pikku hiljaa.

Tärkeintä ei ole olla muodikas, vaan ylpeästi tyylikäs.

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.