VALIKKO
25.5.2017 19:47

Ole oma itsesi, elä omaa elämääsi ja jahtaa omia unelmiasi!

Jos tällä hetkellä minulta kysyttäisiin elämänviisautta tai mottoa, se olisi juuri tuossa. Ja juuri tästä aiheesta haluan teille palavasti kertoa. Haluan, että meistä jokainen ymmärtää, miten kehittää omaa elämäänsä ja miten löytää juuri sellainen elämä, joka on itsensä näköinen ja löytää myös samalla sellainen elämä, jolla on merkitystä. Haluan, että jokainen ihminen ymmärtää, että meillä kaikilla on tässä maailmassa oma paikkamme ja jokaisella on samanlaiset mahdollisuudet tulla sellaiseksi ihmiseksi kuin itse haluaa.

Netti ja koko maailma on täynnä tietoa siitä, miten saavutetaan täydellinen kesäkroppa tai miten syödään oikein tai miten voidaan hallita mieltä ja kehoa samanaikaisesti. Netti kertoo miten rauhoittua, miten kiirehtiä, miten olla hyvä ihminen, miten rakastaa, miten olla onnellinen. Netti kertoo meille kaiken, mitä ikinä haluamme tietää, mutta silti todella usein eteen tulee niitä ihmisiä, jotka polkevat paikallaan eivätkä tiedä mihin suuntaan he elämässään menisivät ja miten omaa elämäntapaa voisi muuttaa. Eivät he osaa eivätkä uskalla, vaikka se kaikki tieto ja taito olisi nenämme edessä.

Yksi asia kuitenkin jää todella usein huomaamatta. Se, että me olemme yksilöitä ja että kaikki asiat eivät toimi kaikilla. Jos joku saa valtavia kiksejä ilmajoogasta, niin se ei tarkoita, että naapurin Pirkon pitäisi saada siitä vielä paremmat kiksit. Jos joku syö kaksi pakettia voita viikossa, niin se ei tarkoita, että kaikkien pitäisi seurata perässä ja heivata margariinit roskiin. Jos joku vaan yksinkertaisesti vihaa maitotuotteita eikä niitä käytä ja jakaa vihaisia mielipiteitään Facebook-ryhmissä, niin se ei tarkoita, että koko maitoteollisuus olisi aivan syvältä ja etteikö kukaan tässä maailmassa enää koskaan saisi koskea maitoon: ”Kuolkaa lehmät kuolkaa! Emme tarvitse teitä” Ei. Se, mitä joku sanoo, se ei ole sama asia kuin se, mitä sinun kehosi sanoo ja tarvitsee.

Jos sinä haluat toimia niinkuin muut, niin toimi. Mutta jos sinä haluat kuunnella kehoasi, niin silloin sinä kokeilet, mikä on sinulle paras vaihtoehto. Oli se sitten gluteeniton-maidoton-kananmunaton-suolaton-sokeriton-hiilariton-lihaton-”elän pelkillä vihersmoothieilla” ja harrastan vielä kaiken lisäksi sauvakävelyä-elämäntapa, niin hell yeah, tee sitä, jos kehosi rakastaa sitä ja sinulla tulee siitä hyvä ja energinen fiilis! Älä mene siihen halpaan, että ”okei tämä dieetti toimii ja tällä dieetillä saan samanlaisen vartalon kuin Kim Kardashianilla”, koska sinä et koskaan tule sitä saamaan. Koska sinä olet sinä eikä sinusta voi tulla kenenkään muun kaltaista.

Kun ei tässä maailmassa tarvitse miellyttää ketään ja jos sinulla on sellainen ajatustapa, että ”teen tätä elämässäni, koska haluan miellyttää naapurini tädin siskon veljeä”, niin silloin sinulla on väärä ajattelutapa itsestäsi. Sinun pitää miellyttää vain itseäsi ja juuri sellaisena kuin olet. Kun hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet, sen jälkeen voit alkaa tekemään niitä elämäntapamuutoksia, koska ymmärrät, että ”hei minä ansaitsen parasta ja minä riitän kaikesta huolimatta!”

Tiedän, että aina se ei ole helppoa. Ei aina ole helppoa katsoa peiliin ja sanoa, että rakastaa itseään. Välillä se peilikuva oksettaa, se inhottaa ja ahdistaa. Vatsa roikkuu ja pehva ja kädet ja jalat ja ihan joka paikka. Sitä vain miettii, että olisi jotain enemmän, jotain täydellistä, jota tekisi mieli katsella joka aamu herätessään. Mutta toisinaan tulee taas niitä hyviä päiviä, kun kaikki on ihanaa ja se roikkuva vatsa ei häiritse. Kun sieltä peilistä katsoo onnellinen ja itsestään ylpeä ihminen.

Oli elämässä sitten huonoja tai hyviä päiviä tai sellaisia päiviä, että ei oikein itsekään tiedä, mihin suuntaan sitä pitäisi olla menossa, niin muista aina olla armollinen itsellesi. Puhu kauniisti itsellesi. Kohtaa tosi asiat ja jos haluat muutosta, niin silloin ryhdy töihin äläkä enää murehdi omaa olemustasi. Äläkä välitä mitä ne muut ihmiset sinusta ajattelevat. Tärkeintä on, mitä sinä ajattelet itsestäsi.

Ei kaikkien pidä tehdä sitä samaa juttua. Vaan jokaisen pitäisi löytää oma elämäntapa ja löytää omia unelmia, joita jahdata. Koska mikään tässä maailmassa ei ole mahdotonta. Mahdollista on muuttua. Mahdollista on syödä hyvin ja liikkua. Mahdollista on vain laiskotella ja syödä kaksi pakettia jäätelöä ilman, että sitä tarvitsee salata muilta. Mahdollista on elää omaa elämää, tehdä niitä asioita, joihin kokee suurta intohimoa ja mahdollista on olla juuri sellainen kuin on mistään tai kenestäkään riippumatta. Mahdollista on olla rohkea ja lähteä rakentamaan omaa elämää juuri nyt.

xoxo, Jenna

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.