VALIKKO
16.8.2018 17:22

Onko fitnessbuumi jo takana päin?

Aloitin itse salilla käymisen juuri niihin aikoihin, kun fitness alkoi olemaan ”se juttu”. Reilu nelisen vuotta sitten. Paljon on tässä ajassa muuttunut – niin tässä yhteiskunnassa kuin omassa elämässäni. Ihmiset eivät halua olla enää niin fit vaan enemmänkin bodypositive.

Kuntosaliharrastuksen alkuaikoina elämäni pyöri oikeastaan vain kuntosalin, hyvän kunnon sekä hyvän kropan ja proteiinipirtelöiden ympärillä. Elämässäni ei ollut mitään muuta. Halusin olla hyvässä kunnossa, halusin olla fit ja haaveilin jopa siitä, että jonakin päivänä astuisin itse kisalavoille olemaan oikeasti fitness. Mutta kuten sanottua, tässä neljässä vuodessa on tapahtunut niin mahdottoman paljon asioita, jotka ovat vaikuttaneet siihen, miksi ainakin omalla kohdallani fitnessbuumi näyttää olevan takana päin.

En sano ettenkö enää nauttisi liikunnasta tai kävisi salilla ollenkaan. Nautin minä ja käyn kyllä. En vain enää niistä samoista syistä kuin aikaisemmin. Aikaisemmin sain harmaita hiuksia siitä, että salikerta jäi minulta väliin, syystä tai toisesta. Nykyään en edes muista miksi tai milloin olisin edes stressanut treeneistä tai treenaamattomuudesta. Opin olemaan itselleni armollinen.

Siitä on noin kaksi vuotta, kun sanoin heipat aktiiviselle ikiliikkujalle eli ylikuntoiselle itselleni ja keskityin aivan muihin asioihin. Ensin ymmärsin, kuinka tärkeä levon merkitys on elämässäni. Seuraavaksi halusin oppia rakastamaan itseäni. Sitten halusin oppia hallitsemaan stressiäni muutenkin kuin liikunnan avulla. Kun annoin itselleni niin paljon aikaa – lepoon, kehoni kuunteluun ja henkisen hyvinvoinnin kehittämiseen – siinä samalla vain unohdin liikkua. Tunsin välillä jopa itseni laiskaksi. Riittämättömäksi. Kun muut postasivat kuvia Instagramiin fiteistä kropistaan ja avokadokulhoistaan, minä vain halusin hautautua syvemmälle peittojen alle.

Tällä hetkellä en liiku, koska minun pitäisi niin tehdä, vaan koska haluan niin tehdä. Se on ollut suurin muutos ajatusmaailmassani, kun olen löytänyt niitä oikeita syitä liikkumiselle ja terveiden elämäntapojen noudattamiselle. Olen huomannut, että nautin liikunnasta myös paljon enemmän, kun saan tehdä sitä juuri silloin kuin haluan eikä minun tarvitse vetää enää kahdeksaa treeniä viikossa.

Nykyisin inspiroidun aivan erilaisista asioista. Instagramissa en seuraa enää juurikaan fitness-tähtiä, sillä minua ei juurikaan enää kiinnosta heidän elämäntyylinsä, vaikka parisen vuotta sitten olin aivan varma, että minusta tulisi samanlainen. Tällä hetkellä olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Ihmisistä, jotka aidosti ovat onnellisia ja voivat hyvin. Sellaisia ihmisiä minä haluan seurata ja juuri sellaiset ihmiset minua inspiroivat.

Uskon vahvasti, että fitnessbuumi oli ilmiö muiden joukossa ja tällä hetkellä olemme menossa kohti jotain aivan uutta.

Kuva: Petteri Kivimäki

xoxo, Jenna

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.