VALIKKO
5.4.2017 10:09

Onko salilla noloa, jos ääntelee?

Sain kerran kommentin, että salilla on aika noloa, jos ääntelee ja siitä inspiroituneena ajattelin nyt kirjoittaa asioista, jotka saattavat olla noloja juttuja kuntosalilla tai sitten vain aivan asiaan kuuluvia ja ihan tavallisia asioita, joihin kukaan ei varmasti kiinnitä huomiota paitsi ihminen itse.

Jos nyt ensin aloitetaan tästä ääntelystä. Joitakin ihmisiä se häiritsee todella paljon, jos kuntosalilla on niitä huutavia orankeja, jotka rääkyvät ja uhkivat niin, että koko kuntosali raikaa. Minusta siinä ääntelyssä ei ole mitään väärää, mutta ei siitä tarvitse kuitenkaan numeroa tehdä. Ja jokaisella on täysin oma tapa treenata. Jos se huutaminen ja eriskummalliset ääntelyt saavat raudan nousemaan helpommin, niin siitä vain sitten! Ääntelyn lisäksi ihmisillä on tuskaisia ilmeitä, mutta ei niistäkään pitäisi nolostua. Vaikka omasta mielestään näyttäisi yhtä aikaa kärsivältä rotalta ja kirkuvalta paviaanilta, niin eihän siinä mitään väärää ole. Se kenellä on tuskaisimmat äänet ja ilmeet, treenaa koviten…Vai miten on?

Sitten voitaisiin puhua hieman pukeutumisesta. Kuntosalilla ei kuulemma saisi olla sellaiset housut, joista näkyy läpi tai edes alushousujen saumat. Mutta miksi? Näkyyhän rintaliivitkin paidoista läpi tai rinnat tai jotkut miehet treenaavat jopa ilman paitaa. Jotkut pelkää, että värikkäistä housuista ja paidoista näkyy kamalat hikiläntit. No mitä muuta siellä salilla voisikaan tehdä kuin hikoilla? Toisten mielestä on aika noloa, jos kengät jää kotiin ja joutuu treenaamaan sukkasillaan tai jos kengistä näkyy räikeän pinkit kaapin pohjalta kaivetut ainoat Hello Kitty-sukat. Mutta mikään ei ole niin typerää kuin mennä salille meikit naamassa. Mutta minä en ainakaan niitä jaksa koulun jälkeen pestä, jotta vaikuttaisin vähemmän nololta.

Yleensäkin treenaamisen kanssa voi sattua noloja tilanteita, mutta ei niitäkään tarvitse ottaa niin vakavasti. Jos joku laite rämähtää maahan tai penkissä ei tanko ehkä nousekaan omin avuin, niin aina voi pyytää apua. Nolompaa olisi vain jäädä naama punaisena siihen yksin rimpuilemaan. Ja mitä väliä, vaikka olisi ”liian” pienet painot käytössä, kun muut uhkivat sadan kilon käsipainoilla? Mitä sitten jos et osaisi kaikkia liikkeitä ja laitteita hallita? Aina voi opetella, eikä siitä pidä nolostua ja itseään sen takia hävetä.

Meistä jokainen varmasti kokee näitä asioita kuntosalilla usein, mutta mielestäni mikään niistä ei ole noloa. Paitsi ehkä se, kun erehdyt kaapista ja ihmettelet miksei se omalla avaimella aukea tai kun erehdyt parkkipaikalla autosta ja ihmettelet miksei sekään aukea. Joten näitä noloja tilanteita sattuu meille jokaiselle, mutta niistä kaikista oppii aina vain paremmaksi.

Älä siis pelkää olla nolo tai no epänolo tai siis ihan vain tavallinen kuntosalikävijä.

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.