VALIKKO
13.10.2016 10:38

Onko salilla pakko ärjyä?

Usein olen miettinyt, miten sitä ilmiötä voisi kuvata, kun usein kuntosalille astuessaan tuntuu kuin olisi tullut eläintarhaan. Joka toinen irvistää, rääkyy, puhkuu, uhkuu, määkii, örisee, mörisee tai ärjyy. Olen pohtinut, onko tuota pakko tehdä? Mutta sitten joka toinen on kuitenkin peruslukemilla; jotkut jopa uskaltavat hymyillä ja jammailla Vain elämää-hittien tahtiin. Minä vain mietin, onko salilla pakko olla raudalle huutava eläin? Se varmasti auttaa rautaa jotenkin ymmärtämään nousemaan. Tämän pohdinnan seurauksena tulin siihen tulokseen, että ihmiset voidaan salilla jakaa kahteen ryhmään: bodareihin ja hengailijoihin.

Ne todelliset bodarit, mörököllit ja lihaskimput ovat niitä, joiden treenikassissa on kaikenmaailman buusterit, protskut, rasvanpolttajat ja palkkarit. Ne ovat niitä ihmisiä, joiden koti on sali. Ne ovat niitä pelottavia pertsoja, joiden pikkurillillä nousee vähintään sata kiloa penkistä. Niitä, joilla on niin kireä paita, että kun penkistä nostaa, niin se repeää liitoksistaan. Niitä, joiden reidet mahtuvat juuri ja juuri lökäpöksyihin. Nämä mörököllit ovat salilla aina. Olit siellä milloin tahansa. Ne ärjyvät, huutavat, hengittävät raskaasti niskaasi. Mutta täytyy myöntää, että kyllä se rauta myös nousee. Ehkä ärjynnässä on jotain perää.

Mutta entäs nämä toiset ihmiset: chillaajat ja hengailijat, jotka käyvät salilla. Ne jotka tekevät toistoja toisen perään eivätkä liikuta ilmettä mihinkään suuntaan. Ne hiljaa ahtaassa nurkassa treenaavat kahvakuulajumppaajat, jotka rustaavat numeroita treenipäiväkirjaan. Tai ne iloa täynnä olevat mummot ja vaarit, jotka pitävät torikokousta kolmen laitteen välissä. Ne ihanat eksyneet lampaat, jotka eivät vain uskalla pyytää apua. Ne ihmiset, jotka pelkäävät yli neljän kilon käsipainoja. Ne, jotka kuntoilevat kun muutkin tekevät niin.

Sali on kuin eläintarha, jossa jokainen on omanlaisensa yksilö. En ole vielä aivan varma, miksi siellä salilla pitää ärjyä, mutta uskoisin, että a) se auttaa painojen kanssa b) sillä pääsee fiilikseen mukaan ja c) ehkä se jotain henkisiä lihaksia kasvattaa. Silti salilla ei ole pakkoa ärjyä, mutta jos et ärjy, irvistä edes vähän, niin ainakin kaikki uskovat, että se tuntuu. Vitsi vitsi. Tärkeintä on, että ottaa treenistä kaiken irti ja kukin tekee sen omalla tyylillään.

Näistä pöksyistä voitte sitten päätellä millaista ihmisryhmää minä edustan…

20161001_144857

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.