VALIKKO
12.2.2017 18:01

Joka päivä olen paras versio itsestäni

Näen joka päivä peilistä saman naisen. Näen samat silmät. Saman hymyn. Näen saman sydämen. Saman elämänilon. Mutta samalla näen peilistä pahimman kilpailijani. Sen ainoan ihmisen, jonka kanssa minun tulee taistella joka ainoa päivä. Minä näen pelon. Ahdistuksen. Surun. Minä näen ihmisen, joka on ainoa, joka saa minut lyötyä syvälle maahan, ja samalla nostamaan ylös tavoittelemaan unelmiani. Minä näen itseni.

On ollut niitä päiviä, kun se ihminen on sanonut minulle, etten riitä. Että minun tulee olla enemmän tai vähemmän sellainen, kun olen ollut. Se ei pidä minusta. Se haukkuu. Hakkaa. Lyö. Iskee sieluun syvästi. Se tekee minusta heikon. Herkän. Haavoittuneen. Se saa minut pelokkaaksi.  Se on vienyt minua syvälle ja pimeään. Se on vienyt minulta toivon. Mutta minä en ole antanut periksi.

Minä olen taistellut niin kauan, että se on lopettanut puhumasta. Haukkumasta. Lyömästä. Minä olen voittanut sen kaiken. Pelon ja ahdistuksen. Se toisinaan yhä luulee, että minä en riittäisi. Mutta minä en kuuntele sitä. En usko niitä sanoja. Minä riitän aina.

Minä arvostan itseäni. Minä pidän siitä, mitä peilikuvani haluaa minulle sanoa. Se ei enää kohtele minua huonosti. Se ei pidä minua riittämättömänä. Minulla aina tulee olemaan pahin kilpailija ja se olen minä. Ainoastaan minä voin itse päättää, mitä elämässäni teen. En koskaan voi tietää, mikä valinta on oikein ja mikä tulee olemaan väärin. Mutta joka ainoa päivä minä haluan olla paras versio itsestäni ja rakastaa epätäydellisyyttäni.

Ja sinä, riität myös. Älä anna pahimman kilpailijasi, oman peilikuvasi viedä sinulta sitä voimaa, mikä sisälläsi on. Usko itseesi, vaikka sinua pelottaisi. Luota itseesi, vaikka sinulla ei olisi toivoa. Rakasta itseäsi, vaikka kuinka tuntisit vihaa. Kohtele itseäsi kauniisti. Ole joka päivä paras versio itsestäsi.

Kuvat: Petteri Kaakinen

xoxo, Jenna

 

Kommentit

 • Reetta

  Tosi kauniita kuvia ja hyvä kirjoitus!

   0
  • Jenna

   Kiitos 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.