VALIKKO

Pari sanaa kouluruuasta

Katselin tuossa vanhoja kuvia ja silmiini hyppäsi eräs ateria muutaman vuoden takaa, kun koulussa oli liikuntapäivä. Tarjolla oli lohkoperunoita, uppopaistettua lihaa, valmiskastiketta, pari salaatinlehteä, jotka uivat salaattikastikkeessa, simaa, maitoa ja jälkiruuaksi munkki ja suklaata. Huomioikaa tässä kaksi asiaa tämän aterian kohdalla: kouluruoka ja liikuntapäivä. Näyttääkö terveelliseltä? Ei.

Minua hieman huvittaa tämä kuva. Ensinnäkin se, että itse olen joskus syönyt todella huonosti ja varsinkin olen pitänyt tätä kyseistä ateriaa vielä hyvänä vaihtoehtona, kun puhutaan kouluruuasta. Minua huvittaa se, että olen syönyt tuon kaiken liikuntasuorituksen jälkeen. Lisäksi jotenkin kaikista koomisinta on se, että koulussa tarjotaan tuollaista ruokaa, vaikka samalla saarnataan terveystiedon tunnilla terveellisistä elämäntavoista. Minä en ainakaan näe tuossa mitään terveellistä. Ehkä tomaatin, joka ei ole koskenut salaattikastikkeeseen.

Mutta tarkoituksena ei ole haukkua kouluruokaa aivan lyttyyn. Siellä on monia palasia, jotka ovat kunnossa. Se on kyllä monipuolista ja lautasmallin mukaista. Ainakin toisen asteen opiskelijoilla ruokaa on enemmän tarjolla kuin peruskoulussa. On erilaisia salaatteja, leipiä, erilaisia ja monipuolisia ruokavaihtoehtoja, joiden terveellisyydestä sitten voidaan olla montaa mieltä. Siitä päästäänkin sitten rahaan, aikaan ja politiikkaan, josta tulisikin pitkä stoori.

Oma mielipiteeni on se, että kouluruokaan pitäisi panostaa paljon enemmän ja nuorille sekä lapsille pitäisi opettaa ja tarjota myös oikeanlaista ravintoa. Kaikki nuoret eivät pidä kouluruuasta, koska tilalle ovat tulleet ne muka paremmat roskaruuat ja myönnän, kotona tehty ruoka oli aina parempaa kuin koulussa ja ehkä juuri siitä syystä, että koulussa ruoka oli eineksiä. Toivon, että tulevaisuudessa olisi enemmän aikaa ja rahaa ja ruoka maistuisi kaikille.

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Nimetön Hyvä idea mutta niin

  Olisihan se mukavaa joo, mutta se mitä verovaroista voidaan kouluruokaan laittaa on mitä on. Terveellinen ruoka kun sattuu olemaan perinteisiä kouluruoka annoksia kalliimpaa :\

   0
  • Jenna Hokkanen

   Niin, tiedän.. :/ mutta aina voi edes haaveilla paremmasta tulevaisuudesta! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.