VALIKKO
25.10.2016 18:59

Milloin pehvoja alettiin palvoa?

Pehva, pylly, pakara, tarakka, takamus, ahteri, berberi… Rakkaalla lapsella on monta rakasta nimeä. Useat naiset haluavat kasvattaa ison pyllyn ja he joilla sellainen ilman treeniä jo on, ovat ylpeitä siitä. Olen miettinyt mistä moinen pehvahypetys on kotoisin. Ei sitä aina ole ollut enkä usko, että tulee olemaan.

Kun minä olin pieni, kenellekään ei ollut isoa pyllyä ja jos oli, niin sitä ei kyllä pidetty hyväksyttävänä tai varsinkaan ihailtavana. Kaikki pukeutuivat pillifarkkuihin eikä kukaan halunnut pakaroitaan esitellä legginseissä. Nyt kun katson katukuvaa joka toisella on jumppatrikoot jalassa ja salilla treenataan ainakin sitä pakaraa.

Tämän pyllyhypetyksen myötä sosiaalisessa mediassa ovat yleistyneet belfiet. Okei, se on ihan ok, jos haluaa näyttää omia tuloksiaan ja laittaa pari kuvaa pyllystään Instagramiin, mutta sitten on niitä ihmisiä, joiden joka toinen salikuva on belfie. Jotkut jopa ovat heittäneet housut menemään. Kukin tavallaan, mutta jossain sen rajan on kuljettava. Mutta myönnän, niistä kuvista saa motivaatiota. He ihmiset ovat joskus olleet lättäpehvoja, joten kyllä minullakin tai minun pakaroillani on mahdollisuus muuttua.

Pylly on kuitenkin vain yksi osa meidän kehoa. Yksi pieni (tai pikemminkin todella suuri) osa, jonka ympärillä pyörii ihmeellinen sirkus. Miten ihmeessä pehvoja alettiin palvoa? En oikein ymmärrä, miksi se on juuri pakarat joita niin kovasti naiset haluavat treenata. Yhtä hyvin se voisi olla hauis- tai rintalihakset, mutta ovatko nämä sitten liian ”miesten juttu”? Minä kyllä treenaan mielelläni monipuolisesti ja rintatreenit ovat parhaita mitä tiedän, mutta silti se saliohjelmassa on ainakin kahdesti viikossa jalkapäivä. Kyllähän useat miehetkin treenaavat pakaroita, mutta niiden ympärille ei pyöri kamalaa sirkusta. Ehkä se iso pylly ei tee sitten naisesta miehisen näköistä, vaikka olisikin lihaksikas. Se vain kuuluu tähän salikulttuuriin – naiset leveilee pyllyllään ja miehet hauiksellaan.

En todellakaan ymmärrä tätä ilmiötä, vaikka myönnän, että itse olen hurahtanut myös täysin pyllyn kasvatus hömpötykseen. Tavoitteena ei kuitenkaan ole mikään Nicki Minaj ahteri vaan sellainen sopivan lihaksikas ja pyöreä takamus. Kyllähän se iso pylly kerää katseita, mutta oletteko nähneet ketään iso peppuista naista farkuissa? Niinpä. Minulla ainakin on aina trikoot jalassa, jos haluan, että oloni on hyvä ja mukava. Se huono puoli tässä vähän onkin. Peppu on iso ja tiellä joka paikassa. En tiedä miksi niin kovasti sitä sitten vielä haluaa kasvattaa. Enkä tiedä onko tässä koko hommassa enää mitään järkeä. Mutta jatketaan, kun tähän astiin ollaan tultu.

20161022_112958

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Nimetön Niina

  ”En todellakaan ymmärrä tätä ilmiötä, vaikka myönnän, että itse olen hurahtanut myös täysin pyllyn kasvatus hömpötykseen”
  Pieni ristiriita? Mitä siis et ymmärrä? Meni nyt ehkä vähän ohi tän postauksen pointti.
  Tykkään kyl tosta sun uudesta bannerista! Mukavaa syksyä!

   0
  • Jenna

   En siis ymmärrä miksi just pyllyä kasvatetaan niin kovasti.. yhtä hyvin se voisi olla hauis 😀
   Mutta kiitos 🙂

    0
 • Anniina

  Mä mietin ihan samaa viimeksi kun olin salilla 😀 Että miksi kaikki treenaa just sitä pyllyä ja myös minä.

   0
  • Jenna

   Hah niinpä! 😀

    0
 • Annukka

  Meidän salin kaksi suosituinta liikettä – lantionnosto tangolla ja takapotku taljassa! Ei salitreeniä ilman että joku kanssatreenaajista tekis jompaa kumpaa näistä! Hyviä liikkeitä, ei sillä.

   0
  • Annukka

   Ja mihin mun hymiöt katosivat?? Apua, monta hymynaamaa! 🙂 🙂

    0
   • Jenna

    Aijaa!:D ne on kyllä tosi hyviä liikkeitä pakaroille:) meillä taas on aina kyykkytangot varattuna :(..

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.