VALIKKO
12.9.2019 18:20

Phantom vie aikamatkalle Pariisin oopperaan

Kaupallinen yhteistyö: Jyväskylän kaupunginteatteri

Olen aina unelmoinut aikamatkasta Pariisiin. Unelmoinut siitä, miten kaikki se kaunis olisi edessäni elävämpänä kuin koskaan: Champs-Élyséeseen kadut, korkojen kopina ja katulaulajat. Miten lähemmäksi olisinkaan voinut päästä kokemaan Pariisin kuin katsomalla Phantom – Pariisin oopperan kummitus- musikaalin. Olen odottanut tätä hetkeä koko elämäni. Esirippu nousee ja näen sen kaiken edessäni.

Pariisin oopperan kummitus kertoo oopperatalon holveissa asuvasta nuorukaisesta, joka kohtaa oopperassa uskomattoman lahjakkaan katulaulajan. Nuorukainen antaa koko tarinalle kasvot, sillä hän on koko elämänsä paennut itseään ja muita eriskummallisen ulkonäkönsä vuoksi.

Pariisin oopperan kummitus on kertomus täydellisestä rakkaudesta, kokonaiseksi tulemisesta ja musiikin yhdistävästä voimasta. Se on kertomus ihmisyyden syvimmästä tarkoituksesta ja siitä, kuinka meistä jokaisella on mahdollisuus riittää juuri sellaisena kuin on.

Odotin musikaalilta paljon. Miten uskomattomalta se tuntuikin, Pariisin oopperan kummitus oli kaikkien unelmieni täyttymys. Enemmän, mitä olisin osannut odottaa ja pyytää. Upea, loistokas, viihdyttävä ja kertakaikkisen kaunis musikaalikokonaisuus.

Lavasteet, musiikki, puvustus, näyttelijät ja koko musikaalin luoma tunnelma oli taianomaista. Aivan kuin olisin istunut oikeasti Pariisin oopperassa. Musikaali oli niin hyvä, että luulin sen jo loppuvan ennen väliaikaa. Odotukseni olivat niin suuresti täyttyneet, mutta vieläkin upeampaa oli luvassa. Olisin halunnut vain katsoa, kuunnella ja aistia kaiken yhdeltä istumalta.

Erityisesti pidin siitä, miten hyvin romantiikka, jännitys ja viihdyttävyys oli yhdistetty samaan pakettiin täysin luonnollisesti. Vaikka musikaalissa tapahtui paljon – osittain ehkä liikaakin – kaikki tuntui sopivan paikoilleen täydellisesti. Sain nauraa, itkeä, pelätä ja hämmentyä. Sain kokea kaikki tunteita illan aikana. Ja uskon, että juuri siitä syntyi elämäni paras teatterielämys.

Pariisin oopperan kummitus vei minut ennen kaikkea unohtumattomalle aikamatkalle Pariisiin. Kun esirippu laskeutui, nousi koko sali seisomaan kera suurten aplodien, sillä sen hienompaa kunnianosoitusta tälle musikaalille ei olisi voinut antaa.

 

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.