VALIKKO
5.7.2016 13:48

Pysähdy

Joskus on hyvä aika pysähtyä ja katsoa taakse. Katsoa kaikkea sitä, mitä elämässään on saanut aikaan. Olla kerrankin ylpeä itsestään. Minä onnistuin sittenkin. Välillä on hyvä kompastua. Kaatua suoraan polvilleen ja todeta, että ei jaksa enää kantaa itseään. Välillä on hyvä katsoa itseään peiliin ja huomata, että on lopussa. Kaipaan kotiin. Itseäni. Rauhaa. Aina ei tarvitse mennä ja suorittaa elämää. Olen väsynyt. Välillä on hyvä myöntää se.

Aivan kuin odottaisin jotain,

jotain mikä ei koskaan tule

sitten olen jo unohtanut

miltä tuntuu elää.

En muista milloin viimeksi olisin elänyt oikeasti. Milloin viimeksi olisin keskittynyt elämään tätä päivää. Olisin nauttinut elämästäni ilman, että odottaisin jotain tulevaa. Haluan koko ajan enemmän elämältäni. Yksi hetki ei riitä. Haluaisin monta onnellista hetkeä. Nyt haluaisin vain olla ajattelematta yhtään mitään.

Mitä minä oikeasti odotan? Huomista? Vaikka tämä päivä voisi olla yhtä onnellinen ja yllätyksellinen. Auringonpaistetta? Eihän minua mikään estä mennä ulos vesisateellakin. Rikastumista? Ilman töitä ja lottovoittoa se on hieman hankalaa. Itseäni? Ei kukaan koskaan tule olemaan valmis ihminen.

Kaikki on ollut todella stressavaa viime aikoina. Koulun loppumisen jälkeen, olen vain miettinyt hiljaa itsekseni millaista reittiä elämäni tulee kulkemaan seuraavaksi. Se on pelottanut. Ahdistanut. Vetänyt minua vielä kauemmaksi elämästäni. Miten voi samaan aikaan nauttia elämästään, kun niin paljon ovia on auki? Kyllä kaikki järjestyy. Se on lohduttavin lause, mitä koskaan voin kuulla. Täytyy pysähtyä, kun siltä tuntuu, eikä odottaa romahtamista. Askel kerrallaan. Ehkä silloin muistan, miltä tuntuu elää.

Juuri tässä pisteessä

etsimässä huomista

vaikka tämäkin päivä olisi ensin elettävä.

Elämä on täynnä askelia. Mutta minun täytyy itse rakentaa oma reittini. Joskus on kuitenkin parempi pysähtyä ennen kuin jarrut pettävät. Tärkeintä elämässä ei ole se, että näkee sen, mitä on jossain kaukana, vaan se, että tekee sen, mikä on suoraan edessä.

20160701_203607kjnhb

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.