VALIKKO
30.3.2016 18:38

Pystytkö sinä olemaan kelvollinen itsellesi?

Jos kuulet sanan fitness, mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen? Kenties superfoodit, kahvakuulat, kuntosalilla puhkuvat bodarit, bikinit tai sixpack… Fitnekseen liitetään yleensä terveellisiä mielikuvia ja se on tällä hetkellä se ainoa oikea trendi. Se sellainen jonkinlainen hyvinvointi, ulkoinen kauneus. Mutta tekeekö sixpack ja viisi purkkia raakaa rahkaa ketään oikeasti onnelliseksi? Kysynpä vain.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että sana fitness biologisessa käännöksessä tarkoittaa kelpoisuutta. Eli tässä yhteiskunnassa kaikki te lihavat tai laihat ihmiset, jotka ette vielä omista salikorttia ette ole kelpoisia, sopivia tähän yhteiskuntaan. Lihakset on IN, raakaruoka rokkaa ja vihersmoothiet syrjäyttävät jo mummon lihapullat ja perunamuusin.

Fitness=onnellisuus?

Minulla on välillä päiviä, kun mikään ei yksinkertaisesti onnistu. Haluaisin vain kääriytyä peiton alle ja syödä suklaata ja katsella romanttisia nyyhkyleffoja. Salilla saattaa olla sellaisia hetkiä, kun kaikki painot tuntuvat liian painavilta ja liikkeet vääriltä ja oksettaa jo ajatuskin palautusjuomasta. On sellaisia päiviä, että ei millään tekisi mieli syödä kasviksia tai varsinkaan kamalaa aamupuuroa. Mutta jollakin ihmeen taikavoimalla sitä nostaa perseensä ylös penkistä, menee ulos ja nauttii siitä, että on vielä terve ja hyvinvoiva ihminen. Yrittää aina muistella miksi on aloittanut elämään niin superin vihreästi. Ei keksi mitään typeriä tekosyitä, vaan kehittyy – niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla.

Minusta siinä ei ole mitään huolestuttavaa, jos ihmiset haluavat elää terveellisesti, mutta haluammeko me olla kelvollisia itsellemme vai toisiamme varten? Jokaisen keho on ihan oma temppeli ja siitä huolehtiminen on hyväksi. Jokaisella on oikeus tehdä omia valintojaan, eikä ketään ole pakotettu kulkemaan tätä trendikästä fitness-virtaa. Jokaisella on siis oikeus tehdä keholleen mitä haluaa tai olla tekemättä.

Sellaiset tietynlaisen itsekurin omaavat ihmiset ovat ihailtavia. Ne sellaiset ihmiset, jotka eivät ahda kurkustaan laisinkaan alas minkäänlaista roskaa. Ihmiset, jotka ovat super tikissä ympäri vuoden. Mutta useimmiten ihmisellä on taipumus laiskuuteen. Kun pehmeä sohva houkuttelee paljon enemmän kuin juoksulenkki. Mutta vaikka kuinka sitä amerikkalaiset tutkimukset yrittävätkin todistaa, nauru ei kasvata vatsalihaksiasi näkyviksi. Juha Hulmia lainatakseni voisin kysyä juuri sinulta, joka haaveilet joskus saavuttavasi jotain suurta: ”Ai sinulla ei ole aikaa ja mahdollisuutta treeniin? Mutta miten sinulla on sitten aikaa olla hidas 52 viikkoa vuodesta?” 

Kun sinä teet asioita, joiden kautta haluat saavuttaa unelmasi, niin ajattele aina, että vain SINÄ olet kaikista paras siinä mitä teet. Oli kyse nyt sitten treenaamisesta tai opiskelusta. Näytä itsellesi mihin pystyt! Kilpaile itsesi kanssa. Älä ole niin kuin muut. Ole juuri sinä. Rakasta itsesi. Rakasta kurvikkaita muotojasi ja hymykuoppiasi. Älä muutu, jos olet tyytyväinen siihen, mitä sinä olet. Muutu, jos haluat sitä ja tee se kunnolla. Sinä pystyt mihin vain. Meistä jokainen pystyy olemaan kelvollinen tässä yhteiskunnassa, mutta kysymys kuuluu: pystytkö sinä olemaan kelvollinen itsellesi? 

Snapchat-4979486507076844912

xoxo, Jenna

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.