VALIKKO
30.1.2017 10:00

Saako kuntosalilla tulla häiritsemään toisen treeniä?

Kuten kaikkialla, myös kuntosalilla on niitä niin sanottuja kirjoittamattomia sääntöjä, joita jokaisen tulisi noudattaa. Sellainen aivan yleinen kohteliaisuus ja ystävällisyys joiltakin ihmisiltä luonnostaan puuttuu. Ja näitä tilanteita ehkä eniten huomaa silloin, kun ne painot pyörivät pitkin lattioita tai kun niitä ei ole viety laitteesta pois tai kun jäädään laitteeseen snäppäämään tai vessaan ottamaan kymmenettä belfietä. Mutta yksi asia minua erityisesti mietityttää, että onko se silkkaa ystävällisyyttä vai ärsyttävää naljailua, kun tulee  kommentoimaan toiselle treenin aikana.

Joskus sitä näkee sellaisia ihmisiä, jotka eivät todellakaan tiedä mitä tekevät tai missä paikassa he edes ovat. Heidän touhu näyttää joko aivan yli-innokkaalta heilumiselta tai epämääräiseltä pyörimiseltä. Nämä ihmiset voivat oikeasti olla pulassa, mutta eivät uskalla sitä sanoa. Kuuluisiko heitä auttaa vai antaa heidän tehdä väärillä tekniikoilla ja satuttaa itsensä?

Kun itse aloin käymään kuntosalilla ja jotkut liikkeet hakivat vielä omaa paikkaansa, niin silloin ystävällisesti minua tultiin neuvomaan, vaikka en sitä pyytänyt. Siinä tilanteessa kokee kyllä itsensä hieman tyhmäksi, kun ei muka osaa mitään tehdä oikein, mutta jälkeenpäin siitä on ollut todella suuri apu. Näen usein niitä tilanteita, kun tuntemattomat auttavat toisiaan liikkeissä ja minusta se on hyvä juttu. Silti toisaalta näkee sellaisia ”Mitä sinäkin tästä asiasta tiedät?”-naamoja, kun apua tullaan tarjoamaan. Varsinkin jos apua tarjoaa mies miehelle. Ehkä miehet eivät uskalla myöntää olevansa väärässä.

Mutta toisaalta minun täytyy treenissä keskittyä itse asiaan, enkä mielelläni halua, että kukaan tulee viereen neuvomaan tai juttelemaan. Mutta joskus salilla on niitä ihania tsemppari-pappoja, jotka vain kaipaavat juttukaveria. Kerran, kun olin tekemässä käsitreeniä, niin sitten toiselta puolelta tulee kommentti ”Ai sinullakin on käsipäivä!”.. Siinä kesken liikkeen yritin sitten vaihtaa äkkiä ärjynnän ja irvistelyn hymyksi. Se oli kiusallista varmasti molemmille.

Tässä asiassa on siis kaksi eri puolta. Toisaalta on hyvä, että ihmisiä autetaan, jos he eivät tiedä yhtään mitä tekevät, mutta kesken treenin en mielelläni haluaisi vaihtaa kuulumisia tai alkaa vertailemaan hauiksia.

Mitä mieltä te olette: saako tuntemattoman treeniä alkaa kommentoimaan?

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Jenni

  Miä tätä samaa just mietin viikonloppuna kanssa! Ei minuu periaatteessa haittaa jutella niiden pappojen kanssa sarjojen välillä, jos ne säästä tai muusta haluaa pari sanaa vaihtaa. Kuitenki toisen tehdessä sarjaa ei kuulu tulla päivittelemään aamun lumitöitä tai edes tsemppaamaan niiden viimisten toistojen kanssa. Mulla toimii aika hyvin kuulokkeet korvilla viestinä, että ei oo niin väliä juttukavereista 😀

   0
  • Jenna Hokkanen

   Juu! 😀 on se joskus ihan kiva jutella, mutta yleensä on vaa niin keskittynyt ettei oikein jaksa ajatella muuta. Ja juu, mullakin on kuulokkeet, mutta ei se aina kaikkia estä 😀

    0
 • Katri Vuorvirta

  Mun mielestä sellainen oikeasti avuliainen ja selvästi asioista minua enemmän tietävä saa kyllä neuvoa jos näkee, että teen jotain todella pahasti väärin.

  Mutta sitten kun on sellaisia, jotka ihankuin suoraan sanottuna vittuillakseen kysyvät ”kukas sinulle tuon liikkeen noin on opettanut tekemään?” tai ”nyt en kyllä yhtään enää ihmettele mistä sun loukkaantumiset johtuu..” — Niin saa kyllä painua sinne missä pippuri kasvaa 😀
  –> Ja kyllä, noin on mulle kommentoitu pariin otteeseen tutulla kuntosalilla. Huvittavintahan siis oli, että tein liikkeen nimenomaan eri tavalla kuin normaalisti, valmentajani + fyssarin ohjeiden mukaisesti, jotta en aiheuttaisi enempää haittaa silloiselle vammalleni..
  Tuli kyllä tiuskaistua takaisin ihan suorat sanat, jonka jälkeen sama tyyppi ei enää kommentoinut mitään.

  Mutta hyvässä mielessä kommentoijat ovat kyllä ihan tervetulleita. Ihan mielelläni neuvoja vastaan, jos salilla tekisin jonkun liikkeen niin, että se voi aiheuttaa selkävaivoja tms. 🙂

   0
  • Jenna

   Niinpä! Olen samaa mieltä, ystävällinen neuvominen on tosi kilttiä mutta se veemäinen käytös ei 🙂

    0
 • Heidi

  Mä oon just se urpo siellä puntilla joka näyttää just siltä että ei tiedä puoliakaan ajasta mitä tekee. 😀
  Ei vain, pohdin tätä asiaa itsekin kun tein tänään treeniä. Aloin pohtimaan asiaa että miten toimisin tilanteessa jossa mut keskeytettäisiin, koska mulla on ammattilaisen tekemä ohjelma ja tiedän tarkalleen kuinka liikkeet tulee tehdä, niin mitä siinä sitten sanoisi toiselle jos joku tulisi neuvoja antamaan.
  Mulla on myös ehdoton ei höpöttelylle, sen takia kuljen napit korvilla aina pukuhuoneesta lähtien 😀 (t.anti-sosiaalinen-puntinnostaja)

   0
  • Jenna

   Heh 😀 Alussa se on aika ymmärrettävää, että on vähän haahuilija ja ei oikein tiedä mitä tekee. Kyllä mullakin on niitä hetkiä joskus, mutta sitten pitää vaan harjoitella 🙂
   Ja juu, toi on kyllä aika paha jos joku tulisi neuvomaan, vaikka pt on opastanut.. Kuitenkin liikkeitä voi tehdä eri tavalla, vaikka olisi sama vaikutus. Tapoja on monia 🙂
   Ja juu, kuulokkeet on hyvät jos haluaa keskittyy vaan itse treenin, sama täällä 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.