VALIKKO
9.2.2017 10:13

Saako nainen treenata kovaa (muutakin kuin takamusta)?

Yhä kuntosalilla on ilmassa yleinen stereotypia, että miehet treenaavat kovaa vain hauista ja rintaa ja naiset trendikkäästi pakaroita. Vaikka tämä onkin vain karkea väite, niin silti näitä ihmisiä on oikeasti olemassa. Tai en tiedä valehteleeko silmäni, kun aina näen sen saman miehen jokaikinen päivä penkkaamassa pelottava irvistys kasvoillaan ja naapurin Pirkon iloisesti kyykkäämässä. Siksi minua kovasti kiinnostaa, onko naisella oikeuksia treenata kovaa vai eikö naiset vain uskalla?

Uskon, että meillä jokaisella on jokin tavoite aina salilla. Oli se sitten yleisestä kunnosta ylläpitäminen, kiinteyttäminen, rasvanpoltto tai lihasmassan kasvatus, niin kaikki nämä tavoitteet vaativat työtä. Varsinkin, kun puhutaan kehon muokkaamisesta, niin silloin treenin pitäisi olla riittävän kovaa, eikä silloin kahden kilon kahvakuulien kanssa tehty jumppa ja pari kyykkyhyppyä siihen riitä.

Se täytyy kyllä myöntää, että fitness on nykyään niin suuri trendi, että useimmat naiset käyvät salilla vain niiden belfieiden ja tavan vuoksi: ”Kun muutkin käyvät”. Me eletään nykypäivänä jossain hyvinvointikuplassa, jossa kaikkien pitäisi kuulua kuntosalipiiriin. Mutta jos siitä ei nauti ja sitä ei oikeasti tee kunnolla, niin miksi siellä pitää sitten olla? Ei kaikkien tarvitse käydä kuntosalilla.

Ihmiset on nykyään niin mukavuudenhaluisia ja sitä mukavuudenhalua venytetään kuntosalille asti, vaikka kuntosalin pitäisi olla se paikka, jossa omia rajoja rikotaan ja jossa hikoillaan ripsivärit poskille (no, jos oikein innostuu). Kun tulee se kohta, jossa alkaa tuntumaan jo vaikealta ja sattumaan, niin silloin lopetetaan. MUTTA juuri se on SE kohta, jossa lihas saa ärsykettä ja siellä alkaisi jotain tapahtumaan.

Mutta pakkohan se on myöntää, että me naiset ollaan aika tarkkoja siitä, miltä me näytämme ja mitä me teemme ja miten sen teemme. Kyllä sen ymmärtää, että jokaisessa tilanteessa naisen pitäisi olla nainen. Eikä joku penkissä huutava mörkö. Mutta kun ei se huutaminen, pihinä, äänähtely ja irvistely ole laisinkaan noloa. Kyllähän kaikki sitä salilla tekevät tai ainakin ne bodarit. Jokaisen pitäisi vain uskaltaa ja antaa mennä. Ei sillä ole väliä, vaikka näyttäisi hölmöltä tai tekisi jotain väärin. Salilla oppii kyllä lihaksien kasvattamisen lisäksi myös itse treenaamista.

Joten, kyse ei ole siitä, etteikö nainen saisi treenata kovaa vaan siitä, että naisten pitäisi rohkaistua siihen. Kyllä miehetkin osaavat treenata löysästi, mutta silti aika usein miehillä helpommin pääsee tuskan irvistyksiä ja huutoja kuin naisilla. Älkää naiset olko niin nössöjä. No pain, no gain!

xoxo, Jenna

 

Kommentit

 • Nimetön Nimetön

  ”useimmat naiset käyvät salilla vain niiden belfieiden ja tavan vuoksi: ”Kun muutkin käyvät””

  Mihin tämä väite perustuu?

   0
  • Jenna

   Siihen, että ainakin useat teinit (nuoret naiset) käy salilla vaan siksi että se on trendikästä.

    0
   • Nimetön Nimetön

    Tuo nyt ei kyllä millään tavalla avannut lausetta, kaipaisin perusteluja kerta pystyt noin vahvoja yleistyksiä ja argumentteja käyttämään teksteissäsi.

     0
    • Jenna

     Heitin tässä postauksen aika alussa vahvan yleistyksen, että useat miehet treenaavat rintaa ja hauista ja naiset pakaraa. Ja se on aika pitkälti totta, naiset haluaa kasvattaa ison pehvan, jota saa ja mun mielestä omia saavutuksiaan kuuluu myös esitellä. Ei se ollut pahasti sanottu, että belfieitä salilla ottaa. Jokainen saa tehdä mitä itse haluaa.
     Mutta kun kuntosalilla käyminen on nykyään tosi suuri trendi, niin useat lähtee sinne aluksi vain tavan vuoksi, koska ihmiset haluaa kokeilla kaikenlaisia asioita ja samaistua ihmisiin. Mutta se pelklä ”tapa” voi muuttua matkan varrella, kun löytää omat tavoitteet ja innostuksen. Ja kun sanon ”useat naiset”, se ei tarkoita kaikkia. Kuntosalia vois hyvin verrata muotiin, kun tulee uusi ilmiö niin tosi useat kulkee sen mukana, vaikka se ei välttämättä olisi sitä omaa itseä.
     Tämä oli vain oma mielipide, että ei sitä kannata niin vakavasti ottaa. Kaikkea saa ja pitää kyseenalaistaa, se on mahtavaa elämässä! 🙂

      0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.