VALIKKO
23.4.2019 10:13

Sanoiko joku ettei sinusta tulisi koskaan mitään?

Älä koskaan anna olosuhteiden ja menneisyytesi määrittää tätä päivää ja sitä mitä sinusta voi tulla. Jos joku on joskus lyönyt päähäsi todella vahvasti sen ajatuksen, että sinusta ei kertakaikkisesti tule koskaan yhtään mitään, hän ollut täysin väärässä.

Älä anna olosuhteiden ja sen paikan, missä olet kasvanut ja ollut määrittää sitä, mitä sinusta voi tulla juuri nyt. Menneisyyttä ei enää ole. On vain tämä päivä ja juuri nyt ja juuri tänään sinulla on mahdollisuus riisua tämä olettamus itsestäsi ja elämästäsi pois ja ottaa vastuu omista unelmistasi ja niiden toteuttamisesta.

Me emme voi valita mihin me synnymme, mutta sen sijaan, kun meillä on riittävästi resursseja, me voimme valita millaiseksi luomme elämämme. Jos olet elänyt elämäsi köyhyydessä, se ei tarkoita ettetkö koskaan voisi rikastua. Ja jos taas olet elänyt elämäsi rikkaana, se ei tarkoita ettetkö voisi köyhtyä. Hyvin helposti asetamme ihmisille arvon heidän pääomansa mukaan, mutta mitä on todellinen varakkuus ja elämänrikkaus? Älä anna pääomasi määrittää sinua ja ohjata elämäsi suuntaa.

Sinusta voi tulla ihan mitä tahansa ja sinä saat olla mitä haluat. Sinun ei tarvitse olla samasta puusta veistetty kuin kaikki muut lähelläsi olevat ihmiset. Sinä saat olla juuri sellainen kuin olet ja tehdä juuri sitä mitä sinä haluat. Mitä sitten, vaikka joku muu ajattelee sitä vähemmän arvokkaana? Hän ei näe todellista potentiaaliasi, mutta sinulla on mahdollisuus nähdä itseesi ja löytää sisäinen voimasi.

Meistä kaikista ei tarvitse tulla lääkäreitä tai lakimiehiä, mutta jos se on sisäinen palosi ja intohimosi, niin anna mennä! Maailma tarvitsee lisää ihmisiä, jotka tekevät työtä, jota voisivat tehdä ilman ansioita. Raha ei ole kaiken mittari eikä rahan tarvitse olla ainoa työn motivaattori. Jos raha määrittää sinut, työsi ja arvosi, näet vain numeroita ja niiden kasvamista. Mutta jos intohimosi määrittää tehdyn työsi, saat siitä enemmän sisäisen täyttymisen tunnetta kuin katoavasta materiasta.

Me usein ajattelemme ettei meistä ole mihinkään sen perusteella, mitä me olemme olleet ja ennen kaikkea millaisista olosuhteista me tulemme. Meidät voidaan ahtaa muottiin, mutta silti on hyvä muistaa, että meidän jokaisen ääriviivat on jo piirretty.

Sinulla on vastuu omasta elämästäsi ja vain sinä voit tehdä oman elämäsi valinnat. Kukaan muu ei ole vastuussa sinun elämästäsi. Ota vastuu, elä elämääsi! Tee muutos, jos et ole tyytyväinen elämääsi. Ja mieti, mitä kaikkea voit saada sen sijaan, että mietit mitä kaikkea menetät. Elämä ei kestä ikuisesti. Ethän halua katkeroitua ja kuolinvuoteella ajatella: ”Olisinpa elänyt enemmän”.

Kuinka itse päätin aloittaa elämään omannäköistä elämää?

Noin kuusi vuotta sitten ajattelin, että minulla ei ole resursseja mihinkään, jään luultavasti yhteiskunnan hylkiöksi ja elän jossain pienessä boksissa muiden tarpeita tyydyttäen. Olen joutunut kokemaan paljon. Paljon myöskin sellaista, mitä en ole jaksanut kantaa harteillani, mutta silti koskaan minulta ei ole puuttunut mitään. Elämäni on tehnyt minusta taistelijan. Silloin kuusi vuotta sitten ajattelin, etten koskaan voisi menestyä, eikä koskaan minusta voisi tulla mitään suurta, en voisi ikimaailmassa hakea yliopistoon. Mutta olin NIIN väärässä.

Olen ollut tässä viimeisen parin vuoden aikana melkoisen kyllästynyt muiden ihmisten miellyttämiseen ja siihen, että yrittäin todistella omaa arvoani ulkonäölläni, arvosanoillani ja kaikella mahdollisella ulkoisella materialla, jolla loppujen lopuksi tänä päivänä ei ole minulle enää sen suurempaa merkitystä. Olen oppinut hyväksymään todellisen sisäisen arvoni ja näkemään, että minusta voi tulla mitä tahansa ja voin saavuttaa mitä ikinä haluankin.

Olen oppinut kääntämään kaikki minun kokemukseni ja kaiken sisäisen tuskan voimavarakseni, ja vihdoin löytänyt oman potentiaalin ja ymmärtänyt, että minulla on niin paljon annettavaa tälle maailmalle, itselleni ja kaikille ihmisille. Ja juuri tänä päivänä olen erittäin kiitollinen siitä, että olen, elän ja hengitän.

Tässä kohta neljä vuotta olen porskutellut menemään eteenpäin elämässä ja huomannut miten päivä päivältä olen kasvanut yhä viisaammaksi. Olen tavoitellut suurimpia unelmiani ja tullut yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että olen tekemässä juuri sitä intohimoa, mitä elämässäni haluan tehdä. Enkä osaisi kuvitella tekeväni mitään muuta.

Jos sinulla on joku unelma, olen melko varma siitä, että sinusta on sen unelman toteuttamiseen. Jos sinä pelkäät lähteä tavoittelemaan sitä epäonnistumisen tai menettämisen pelossa tai siinä pelossa, että et tule tietämään mitä kaikkea juuri sen unelman tavoittelemisesta voisi seurata, niin haluan sanoa, että älä pelkää. Mene rohkeasti kohti kaikkea sitä, mitä pelkäät. Sillä se mitä pelkäät vie sinua kaikista eniten eteenpäin. Ja jos kaikki se mistä unelmoit on tarkoitettu sinulle, löydät kyllä keinot saavuttaa sen. Et ole yksin etkä jää pulaan.

Se ihminen, joka joskus sanoi ettei sinusta tulisi koskaan mitään, ei tietänytkään siitä mikä on todellinen potentiaalisi. Kukaan muu ei tule arvostamaan sinua sen enempää kuin keneltäkään toiselta toivot ja odotat kuin sinä itse.

Hyväksy se, että olet arvokas sellaisena kuin olet ilman todistelua toisilta tai todistelua kaikesta ulkoisesta. Arvokkuus on se rohkeuden ja sisäisen voiman kruunu, jota kannat ylpeänä ja nöyränä riippumatta siitä mitä teet, vaan näyttämällä sen mitä todella olet.

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.