VALIKKO
16.10.2017 09:22

Tapoja kehittää positiivista ajattelua

Kuten meistä jokainen tietää, niin ihminen on kokonaisuus. Hyvä mieli kruunaa sen kokonaisuuden, jonka liikunta ja terveellinen ruokavalio tuo. Sitä hyvää mieltä ei kuitenkaan ole tarjolla jatkuvasti, sillä meillä kaikilla on joskus huonoja päiviä tai huonoja kausia elämässä. Varsinkin näin syksyllä useilla iskee syysmasennus, kun on niin pimeää ja kylmää. Elämästä löytyy vain valittamisen aihetta ja ne positiiviset ajatukset saattavat unohtua. Mutta ei hätää! Positiivista ajattelua voi kehittää ja on myös mahdollisuus olla positiviinen ympäri vuoden. Positiivisen ajattelun kehittämisessä kyse on omasta ajattelusta ja asenteesta.

Aamut ovat tärkein hetki positiivisen ajattelun kehittämiselle. Jos jokaisena aamuna nouset väärällä jalalla ja aamukahvi on aina yhtä kitkerää, niin on hyvin vaikea saada päivää hyvin käyntiin. Mutta jos taas heti aamusta syöttäisit aivoillesi positiivisia ajatuksia, niin päivä lähtisi paremmin käyntiin. Itse aloitan jokaisen päivän sanomalla: ”Tästä tulee hyvä päivä!”

Kaikki se mihin keskityt elämässä, se lisääntyy. Tämän huomaa todella hyvin positiivisen tai negatiivisen ajattelun kanssa. Jos pää on täynnä negatiivisuutta, niin ympärillä näkee myös sitä. Näkee vain pimeyttä, kylmyyttä ja märkää luontoa ja omat murheet tuntuvat painavan harteita. Jos kuitenkin yrittäisi etsiä kaikesta aina jotain positiivista, niin positiivinen ajattelu lisääntyisi automaattisesti elämässä.

Valittaminen johtaa vain valittamiseen ja murheiden kiertoon. Huomaan itse joskus valittavani aivan kaikesta. Varsinkin silloin, kun olen sairaana tai kun ulkona sataa vettä aina, kun unohdan sateenvarjon kotiin. Mitä enemmän ihminen valittaa, sitä enemmän valittamisen aihetta löytyy. Ja kun sitä asennetta viljelee myös muille ihmisille, muistakin ihmisistä tulee negatiivisia. Annan siis yhden neuvon: lopeta valittaminen! Aina kun päähäsi putkahtaa negatiivinen ajatus, niin etsi siitä jotain positiivista. Totta kai negatiiviset ajatukset kuuluvat elämään ja niitä saa tulla, mutta niihin voi suhtautua myös positiivisesti ja rakentavasti.

Ole kiitollinen. Älä ajattele niitä asioita, mitä sinulla ei ole vaan niitä mitä sinulla jo on. Muista olla kiitollinen ja kiittää. Kiitollinen ruuasta, kodista, ystävistä, perheestä, työstä tai opiskelupaikasta. Keskity kiittämiseen joka ilta ja huomaat, että omat murheet saattavat tuntua pienemmiltä kuin ajattelit.

Keskity hetkessä elämiseen. Älä mieti sitä elämää, joka sinulla oli eilen tai joka sinulla on vuoden päästä. Mieti, mitkä asiat ovat hyvin nyt. Keiden ihmisten kanssa saat elämääsi jakaa. Älä turhaan murehdi siitä, mitä kaikkea tulevaisuus voi tuoda, vaan miten tässä hetkessä voi kehittyä ja muuttaa omaa elämää parempaan suuntaan.

Tee niin yksinkertainen ele, kuin hymy. Hymyile tuntemattomille. Hymyile tutuille. Miten yksinkertaiselta se tuntuukin, niin liian usein näen pää painuksissa olevia mutrusuita kuin hymynaamoja. Yksi hymy voi pelastaa toisen ihmisen päivän. Tervehdi. Kiitä. Halaa paljon ja usein. Ole ystävällinen. Ole ihminen ihmisille. Levitä hyvää mieltä teoillasi. Pelkällä hymyllä pystyt myös huijaamaan aivojasi olemaan onnellinen.

Elä sellaista elämää kuin haluat ja tee sellaisia asioita, joihin koet suurta intohimoa. Elä sellaista elämää, joka tekee sinut onnelliseksi kenestäkään muusta riippumatta. Meillä jokaisella on sellainen vahvuus, missä haluamme kehittyä ja missä haluamme tulla todella hyviksi. Voisiko sinun vahvuutesi olla sellainen, jolla voisit parantaa myös muiden elämää?

Ajattele itsellesi parempi ja positiivisempi elämä.

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Kuppilan täti

  Nää kaikki neuvot kuulostaa ihan höpöjutuilta… Kunnes itse kokeilee! On nimittäin tosi vaikeaa joskus saada ihmisiä uskomaan, että oma onnellisuus ja hyvä mieli voi olla niin pienestä kiinni. Ja että siihen voi itse vaikuttaa.

  Blogini perusteella ei ehkä saa kauhean iloista vaikutelmaa, mutta se on mun henkireikä, joka auttaa olemaan oikeassa elämässä positiivinen. Ja kaikki nää konstit on mulla päivittäisessä käytössä 🙂

   0
  • Jenna

   Näinhän se on! 🙂
   Sun blogi on mun mielestä hauska ja tosi hyvä, kirjoitat tosi hyvin.

    0
 • Jasu

  Tää oli hyvä! Varsinkin näin syksyllä, kun tuntuu et kiukuttaa kokoajan. Pistää katsomaan peiliin 🙂

   0
  • Jenna

   Mukava kuulla 🙂

    0
 • Minna Rajala

  Kiitos tästä postauksesta! Tässä oli paljon asiaa ja hyviä pointteja! Mulla tulee joskus positiivisuus-teksteistä ”allergiaa”, kun ehkä tykkään siitä elämän rosoisuudesta niin paljon, etten halua kaikkea siloitella. Mutta tästä ei tullut sitä, vaan nämä vinkit olivat aidosti hyviä ja toimivia 🙂

   0
  • Jenna

   Olkaas hyvä! 🙂
   Juu mä ymmärrän ton pointin. Totta kai elämään kuuluu kipu ja kärsimys iha aina, mutta se miten siihen suhtautuu on avain niiden tunteiden käsittelyyn ja positiiviseen asenteeseen. 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.