VALIKKO
20.11.2018 18:47

Tarina makkarasta, ja siitä kuinka häneen sattui

Joskus voi toden teolla ravitsemusasioissa mennä tunteisiin ja juuri näin kävi muutamia viikkoja sitten. Tämä tarina kertoo makkarasta, ihan oikeasta sellaisesta, jonka pienen pieni, viaton olemus saikin suuren merkityksen.

Ja kaikki alkoi siitä, kun oli ravitsemustieteiden opinnoissa ensimmäisen tentin aika. Tentti oli kaikin puolin mukava, kunnes vastaan tuli makkara. Kysynkin ensin sinulta arvoisa lukija, mitä sinulle tulee mieleen sanasta makkara? Millaisena näet makkaran ajatuksissasi? Miltä makkara näyttää, maistuu tai tuoksuu? No lihalta. Niin juuri, punaiselta lihalta. Mutta ei muiden mielestä.

Sillä makkaraa on niin monenlaista eikä voi sanoa makkaran olevan enää tehty punaisesta lihasta. No niin. Onhan jäätelöitäkin erilaisia, mutta ei minulla ainakaan tule jäätelöstä mieleen ensimmäisenä mikään vegaaninen suklaaspröde, vaan ihan aito ja oikea Valion kermajäätelö kinuskikastikkeen kanssa!

Tämä vain kertoo niin siitä, kuinka AIVAN KAIKESTA ravitsemukseen liittyvästä täytyy väkisin vääntää ja tehdä äärettömän monimutkaisesti tulkittavaa ja vaikeasti ymmärrettävää. Mutta mikä vaikeaa siinä todella on? Sanopa se.

Makkarasta syntyi aikamoinen sota. Hyvä, ettei kärjistynyt asiattomaksi henkilökohtaiseksi vastapuolia perättömästi haukkuvaksi tulitaisteluksi. Ja niin meni tunteisiin ihan toden teolla ja aloin todella ajatella, mikä ihme onkaan nykypäivän makkara.

Voi soijanakki sentään ja vegemakkaraa pöytään! Minua aivan pöyristytti, nauratti ja itketti. Miten paljon voidaan saada aikaan närkästystä yhdestä ainoasta makkarasta ja siinä samalla kyseenalaistaa ammattilaisten ammattitaito? Ja siinä vaiheessa eivät opettajatkaan enää uskoneet itseään.

Tätä makkarasotaa käytiin kuukauden verran. Kun väittelystä ei millään tullut loppua, piti jonkun asiassa joustaa. Jokainen sai pisteen olleensa oikeassa tai väärässä. Ja kysymys vain kuului luetaanko makkara punaiseksi lihaksi. Kaikkihan tietävät, mitä tässä tarkoitetaan eikä kyseessä ole kompakysymys, mutta jotenkin kummallisesti siitä haluttiin tehdä sellainen.

En tiedä syttyykö tästä seuraavaksi uudelleen suuri makkarasota, mutta menköön minun puolestani. Makkara kuin makkara. Enkä vieläkään tiedä mikä on nykypäivän makkara: soijamakkara, kalkkunamakkara, broilerimakkara vai aivan joku muu? Ottaa kyllä päähän ja kovasti.

xoxo, Jenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.