VALIKKO
1.1.2018 17:30

Tavoitteeni vuodelle 2018

Vaikka usein uuden vuoden alkaessa puhutaankin lupauksista, niin en haluaisi käyttää sellaista termiä. Puhun mielelläni tavoitteista, joita kohti haluan mennä tänä vuonna. Toiset niistä ovat hyvin pieniä ja toiset hieman suurempia, mutta toivon, että näiden tavoitteiden myötä tulen saavuttamaan hyviä asioita elämässäni.

Tavoitteeni tälle vuodelle

Päästä opiskelemaan ravitsemustieteitä. Julistin sen ääneen tänä yönä kello kaksi: ”Tänä vuonna minä onnistun ja pääsen kouluun, tästä vuodesta tulee onnistumisen vuosi!”. Se miten unelmista tulee totta, on muuttaa ne tavoitteeksi ja sitä kautta todeksi. Uskon vahvasti mielikuvaharjoittelun voimaan ja siihen, että kun olen valmis visualisoimaan unelman päässäni, se lopulta muuttuu todelliseksi. Tämän tavoitteen saavuttaminen vaatii paljon sisua ja aikaa, mutta uskon sen olevan kaiken arvoista.

Venytellä tai putkirullailla joka päivä. Sain joulahjaksi vihdoinkin putkirullan ja uskon, että se vahvasti auttaa minua edistämään itseäni kehonhuollossa myös kotona.

Käydä hierojalla säännöllisesti. Tämä tapa minulla oli käytössä viime vuonna, mutta kesän jälkeen ote pääsi hieman lipsumaan ja kävin viimeksi hieronnassa kesän kiireiden jälkeen vasta joulukuussa. Nyt aion pitää rytmistä kiinni ja käydä hierojalla ainakin kerran kuussa.

Harrastaa hyötyliikuntaa ja kävellä mahdollisimman paljon. Liikun aika paljon julkisilla, koska autoa minulla ei ole, mutta nyt viime aikoina olen vaihtanut bussin useasti raikkaaseen ilmaan ja reippaaseen kävelyyn, sillä mikään ei tunnu paremmalta kuin koko päivän sisällä istumisen jälkeen päästä haukkaamaan happea.

Ulkoilla ja nauttia luonnosta. Liikkumisen ohella haluan myös oppia arvostamaan ja nauttimaan luonnosta. Rakastan luontoa erityisesti syksyisin, mutta pidän siitä myös kaikkina muinakin vuodenaikoina. Aion enemmän keskittää aikaa luonnossa kävelemiseen ja mielen rauhoittamiseen.

Kuivaharjata ihoani joka toinen päivä. Sain vihdoin aikaiseksi ostaa itselleni kuivaharjaskintaat ja toivon, että ne elvyttävät verenkiertoani ja parantavat aineenvaihduntaani. Suosittelen ihan jokaiselle, erityisesti talviseen aikaan! Ihosta tulee välittömästi pehmeä ja verenkierto paranee.

Treenata tavoitteellisesti. Viime vuonna treenailussa koettiin hieman takapakkia, sillä en yksinkertaisesti osannut keskittää aikaa treenaamiseen niin paljon kuin olisin halunnut. Tänä vuonna aion myös antaa aikaa treenille ja erityisesti haluan kehittyä pyöräilyssä, jotta tulevana kesänä pääsisin vihdoin 100km pyörälenkille.

Kehittyä syömisessä ja löytää itselleni toimiva ruokavalio. Vaikka syönkin terveellisesti ja hyvin vähän mitään herkkuja, eineksiä tms, niin silti haluan kehittää omaa ruokavaliota sellaiseen suuntaan, että se tuntuu minusta hyvältä. Haluan kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja löytää itselleni sopivan ruokavalion, jotta jaksan parhaalla mahdollisella tavalla mennä arjessa eteenpäin.

Pysyä positiivisena. Vaikka positiivisuudesta on tullut minulle viimeisen vuoden aikana hyvin luontainen piirre, niin haluan silti pitää sitä taitoa yllä. Haluan oppia kohtaamaan vastoinkäymiset oikealla tavalla.

Inspiroida ihmisiä. Viime vuonna sain kokea paljon kiitosta siitä, miten olen puhunut asioista ja elämästä. Minä haluan vaikuttaa ihmisiin ja haluan olla esikuvana niin kummilapsilleni kuin seuraajilleni ja teille lukijoilleni. Haluan antaa tälle maailmalle itsestäni jotain hyvää ja se merkitsee minulle todella paljon, jos edes yksi ihminen inspiroituu sanoistani.

Rakastaa itseäni enemmän. On ollut niitä kausia, kun en ole jaksanut arvostaa itseäni tarpeeksi. Mutta haluan jatkossa kehittää itsetuntoani ja oppia löytämään itsestäni sellaisia puolia, jotka tekevät minusta minut. Haluan oppia hyväksymään itseni ja rakastamaan itseäni jokaista ääriviivaa myöten.

Olemaan oikeiden ihmisten seurassa. Haluan oppia enemmän arvostamaan sellaisten ihmisten seuraa, jotka antavat minun olla sellainen kuin olen ja joiden kanssa inspiroidun ja nautin elämästä. Haluan myös kertoa sen heille, kuinka paljon minä oikeasti välitän.

 

xoxo, Jenna

Kommentit

 • Jasu

  Hienoja tavoitteita 🙂 onnistut varmasti!

   0
  • Jenna

   Kiitos! 🙂

    0
 • Cia

  Hyviä tavoitteita olet keksinyt itsellesi! 🙂 Mä uskon vahvasti, että saat haluamasi opiskelupaikan, sillä sulla on hyvä asenne pääsykoevalmistautumiseen! Tsemppiä 🙂

   0
  • Jenna

   Kiitos tosi paljon sulle kaikesta tsempistä! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.