VALIKKO
30.1.2018 19:02

Terveellinen ruoka, joka ei aina maistu hyvältä (tai maistu ollenkaan)

Nyt täytyy myöntää yksi asia. Terveellinen ruoka ei aina maistu kovin hyvältä ja joskus on myös päiviä, kun se ei maistu ollenkaan. Vaikka niin kovasti liputan kanan ja riisin puolesta, niin joskus sitä kyllästyy aivan kaikkeen kuivaan ja mauttomaan ja mieli tekee vain sokeria, hiilareita ja rasvoja.

Olen ehkä hieman hölmö ihminen tai sitten todella epätoivoinen, sillä todella helposti sorrun suosimaan sellaisia ruoka-aineita, jotka jollakin tavalla parantavat hyvinvointia, mutta jotka samalla maistuvat yksinkertaisesti pahalta. En osaa edes sormillani laskea sitä, kuinka monta kertaa olen väkisin syönyt jotain todella pahaa ihan vain siitä syystä, että se on terveellistä ja tuo minulle varmasti todella energisen ja hyvän fiiliksen. Näihin ruoka-aineisiin kuuluu ainakin puuro, kananmuna, inkivääri, maksa ja soijarouhe.

Yleisesti ihmisten ja minun makumieltymyksiin on varmasti vahvasti vaikuttanut se, millaista ruokavaliota olen aikaisemmin noudattanut. Kun lapsena olen tottunut syömään paljon makeaa ja rasvaista, niin voi olla aluksi vaikea tottua ruokaan, joka ei tuo samanlaista makunautintoa ja täytä mielihaluja. On totta, että ihminen tottuu uusiin makuihin, kun on maistanut jotain ruoka-ainetta vähintään kaksikymmentä kertaa, mutta siinä ajassa minä ainakin kyllästyin jo kananmunan makuun. Kyllä yhä välillä syön kananmunaa, mutta siihen aikaan, kun söin kymmenen kananmunaa päivässä, niin en yhtään ihmettele miksei se enää maistu juuri ollenkaan.

Minua välillä hieman huvittaa se, kun valehtelen suoraan päin naamaa itselleni ja ystävilleni, kun syön hampaat irvessä jotain todella pahaa ja väitän sitä vielä hyvänmakuiseksi, kuten inkivääriä. Eihän kukaan siitä oikeasti mahda pitää? Vai mahtaako? Minä kyllä pidän inkivääriteestä, mutta raakana se on erittäin epämiellyttävää syötävää. Silti yhä syön joka aamu raakaa inkivääriä siinä uskossa, että sillä olisi vaikutusta vastustuskykyyni. Vaikka tiedän, ettei mikään yksi ruoka-aine elämääni pelasta vaan ruokavalion kokonaisuus.

Joku voi pitää minua täysin hulluna ja täysin outona ihmisenä, kun pakotan itseni syömään jotain, mistä en pidä. MUTTA kun kuitenkin tulee se hetki, ettei terveellinen ruoka maistu minulle ollenkaan ja sitten päätän syödä jotain epäterveellistä einesskeidaa, niin minä huomaan sen kyllä olossani. Joten mielummin kärsin siitä epämiellyttävästä tunteesta sen hetken, kunnes olen saanut nielaistua kuin siitä hirveästä parin tunnin olotilasta makkaraperunoiden jälkeen.

Kuten elämässä yleensä, niin myös ruokavaliossa on aika pitkälti kyse myös omasta asenteesta. Ja siinä tapauksessa minä uskottelen itselleni aina, että kaikki terveellinen on hyvää ja sillä asenteella olen kyllä myös oppinut pitämään ruoka-aineista, jotka joskus olivat aivan hirveitä, kuten rahkasta, ruusukaalista, mustikoista ja pinaatista. Ehkä vielä jonakin päivänä raaka inkivääri myös maistuu minulle ilman irvistelyjä.

Olen myös tullut sellaiseen päätelmään, että jos terveellinen ruoka maistuisi kaikkien mielestä hyvältä eikä ihmisellä olisi taipumusta pitää runsasenergisestä ja makeasta ruoasta, niin jokainen söisi terveellisesti ja voisi paremmin. Ihmisen geenejä on kuitenkin vaikea muuttaa ja sitä tosi asiaa, että nykypäivänä ihmisellä on varaa valita, mitä suuhunsa haluaa laittaa.

Minä kuitenkin kokonaisuutena pidän enemmän terveellisestä ruoasta, enkä nyt valehtele ollenkaan. Eikä niitä pahoja ruokia tarvitse syödä, jos ei halua. Suurimmaksi osaksi syön terveellisesti kuitenkin sen takia, että haluan voida hyvin ja pysyä terveenä. Vaikka välillä sitä joutuisikin syömään hampaat irvessä, niin on se kaikki kuitenkin sen arvoista.

xoxo, Jenna

Kommentit

  • Jenna

   Mahtavaa, kun sä tykkäät! 😀

    1
 • Kuppilan täti

  Melkein kaikki ruoka on hyvää. Kyse on vaan siitä, miten sen valmistaa

   1
  • Jenna

   Tuo on kyllä totta!:D

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.