VALIKKO
6.6.2017 10:09

Unelmat todeksi unelmakartan avulla

Yksi päivä minä ajattelin, että nyt otan itseäni niskasta kiinni, panen aivonystyräni rullamaan, avaan mielikuvitukseni ja kirjoitan kaikki unelmani paperille. Muutama tunti meni askartelussa ja minä sain tehtyä todella reilun kokoisen julisteen johon sain koottua yhteensä 126 unelmaa. Kuulostaa aika paljolta eikö? Mutta mikä sen parempi tapa toteuttaa unelmia kuin kirjoittaa ne ensin ylös ja sitten tehdä niistä tavoitteita.

Minun unelmiini mahtuu kaikenlaista. Näitä perinteisiä lottovoittoja, isoja taloja, luksusjahteja, onnellisuutta, terveyttä, rakkautta, matkustamista ja ihan niin yksinkertaista kuin kärrynpyörän teko. Tällä hetkellä suurin unelmani olisi päästä opiskelemaan ravitsemustieteitä ja sen unelman perään olen nyt tehnyt töitä reilun vuoden ja uskon, että sen unelman jahtaamista en lopeta ennenkuin sen saavutan.

Mutta miksi juuri unelmakartta?

Unelmakartan tekemisessä ei ole laisinkaan rajoja. Paperille voi kirjoittaa mitä tahansa. Unelmakarttaa tehdessä kannattaa kysyä itseltä: ”Jos saisin mitä tahansa ilman minkäänlaisia esteitä ja pelkoa, mitä se olisi?” Vain mielikuvitus ja koko maailmankaikkeus on rajana.

Joku voi ehkä ajatella: ”Pyh, miksi unelmoida? Olen mielummin realisti.”, mutta todellisuudessa unelmointi on tervettä. Realisti voisi todeta: ”Ettei kaikki unelmat ole mahdollisia saavuttaa”, mutta minä sanon, että kyllä ovat! Oli unelmasi tulla Suomen presidentiksi tai maailman parantajaksi, niin jos edelliset presidentit ja maailman parantajat ovat siihen pystyneet, niin miksi sinä et? Mitä sinussa on vähemmän kuin heissä? Meillä kaikilla on samat mahdollisuudet tulimme mistä tahansa. Me vain teemme sen omalla tavallamme.

Joskus unelmoimme asioista, jotka eivät välttämättä ole meitä varten. Siksi jokaista unelmaa täytyy kokeilla ja jos on joku unelma, joka ei tunnu oikealta, vaihda silloin unelmaa. Luulen, että minullakin noista 126 unelmasta löytyy sellaisia, jotka eivät ole tarkoitettu minulle, mutta kun kerran elämässä on lupa unelmoida, niin silloin unelmoin, todella isosti.

Unelmakartan tekoon tarvitset:

 • Reilun kokoisen paperin tai A4
 • Erilaisia värikyniä
 • Erivärisiä papereita
 • Sakset
 • Liimaa
 • Kasan vanhoja lehtiä

Mieti ensin millaisen unelmakartan haluat rakentaa. Toisilla värit tuovat enemmän luovuutta ja avaavat mielikuvitusta. Jos haluat vain leikellä ja liimata, niin vanhoista lehdistä voi leikata kuvia tai sanoja, joita yhdistelemällä saa luotua oman näköisen unelmakartan.

Unelmakartta voi olla millainen tahansa. Sen ei tarvitse olla yhtä iso kuin minulla ja sen voi tehdä myös monella tavalla. Sen voi tehdä vaikka pienellä muistilapulle tai A4:lle. Tärkeintä, että siinä lukee unelmasi, kiinnität sen seinälle ja katsot sitä usein. Ja aina kun saat jonkun unelman toteutettua, ympyröi unelma. Merkitse myös ne unelmat, joita kaikista eniten haluat ja tee niiden eteen töitä joka päivä. Suosittelen unelmakartan tekoa jokaiselle.

Unelmoikaa isosti. Unelmoikaa kaikesta. Mahdotonta ei olekaan.

xoxo, Jenna

Kommentit

  • Jenna

   Ihana kuulla! 🙂
   Oletko itse joskus tehnyt unelmakarttaa?

    0
 • Nimetön Nimetön

  Unelmani olisi olla keiju, aika mahdoton unelma

   1
  • Jenna

   Höpöhöpö! Se unelmissa on ihanaa, kun ne todella antaa siivet joiden avulla voi lentää maailman ääriin <3 😉

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.