VALIKKO
24.7.2018 10:10

Uuden elämän ruokavalio

Aikaisemmassa postauksessa kerroin elämäntapamuutoksestani ja nyt ajattelin jakaa kokemuksiani uudesta ruokavaliosta, jota on jatkunut nyt kuukauden verran, eli voin sanoa jotain muutoksia kehossa ja mielessä tapahtuneen.

En haluaisi ehkä käyttää sanaa ruokavalio tai dieetti tämän hetkisistä ruokailutottumuksistani, koska mitään sellaista tämä ei ole. Tämä on pikemminkin täysin avointa syömistä, mielen ja kehon ruokaa. Sellaista, jossa on sallittua kaikki eikä kiellettyä mikään. Totta kai yritän tietoisesti suosia tiettyjä ruoka-aineita enemmän kuin toisia, mutta mitään en ruokavaliosta jätä pois. Jos mieleni jotain tekee, niin silloin keho sitä saa.

Ruokavalioni koostuu pääasiassa hyvistä ja monipuolisista rasvan lähteistä, lihasta, kalasta, kasviksista, hyvistä hiilihydraatin lähteistä, marjoista ja hedelmistä. Ja miten tämä eroaa entisistä ruokailutottumuksista? Monellakin tavalla. Aikaisemmin söin todella paljon hiilihydraattia: puuroa, leipää, perunaa ja pastaa lähes jokaisella aterialla. Toki myös rasvaa ja proteiinia, mutta korvasin usein kasvikset suurella määrällä hiilihydraattia, jotta saisin vain äkkiä mahan täyteen ja hetkeksi energiaa. Syön kyllä nykyään myös hiilihydraattia, mutta leivän ja pastan olen jättänyt vähemmälle.

En siis pyri syömään mitenkään ”puhtaasti” ja todella kasvispainoitteisesti, vaikka se olisikin hyvää mielen ja kehon ravintoa, sillä minäkin tarvitsen riittävästi energiaa ja kaloreita päivään. Pyrin vain ottamaan energian pääasiassa rasvoista, mutta hiilihydraattia syön treenien ympärillä ja illalla, sillä silloin se on mielestäni keholle parasta. Olen kokonaan siis unohtanut aamupuuron, sillä olen huomannut, että se ei pidä nälkää niin hyvin eikä olo ole pirteä lounaaseen asti verraten rasva-proteiinipitoiseen aamupalaan.

Kuten jo aiemmin sanoin, en kiellä itseltäni mitään. En myöskään sano, että hiilihydraatit olisivat pahasta – päinvastoin. Minä vain haluan kokeilla ja löytää sellaisen ruokavalion, joka sopii juuri minulle. Olen kuullut ja lukenut paljon hyvää vähähiilihydraattisesta ravinnosta ja haluan myös itse kokea onko se todella hyväksi. Ja tähän mennessä voin rehellisesti sanoa, että se on ollut hyvä valinta.

Tämän neljän viikon aikana kehossa ei varmasti vielä näy suuria muutoksia, mutta olen ainakin huomannut muutamia positiivisia asioita niin vireystasossani kuin ruokahalussani. Oloni on rehellisesti sanoen virkeämpi kuin aikaisemmin. Oloni pysyy kylläisenä pidempään, kun syön hiilihydraattien sijasta rasvaa. Minua ei myöskään väsytä ruoan jälkeen juuri ollenkaan. Ennen halusin aina ruoan jälkeen ruokalevolle. Vatsani toimii hyvin ja ihonikin on alkanut näyttämään paremmalta. Uskon, että kaikki tämä on ruokavalioni ansiota, mutta enhän minä tiedä. Voinhan minä kuvitella tai  ehkä sittenkin kehoni saattaa olla oikeassa – tämä oli hyvä ja toimiva sijoitus itseeni.

xoxo, Jenna

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.