VALIKKO
5.6.2016 15:03

Ylioppinut

Kolme vuotta ihania aikoja takana. Paljon on koettu, mutta vihdoin sain lukion kunnialla päätökseen. Olen todella helpottunut. Minulla alkaa uusi askel elämässä. On vihdoin aika kääntää uusi sivu ja olen siitä innoissani. En pelkää enää, minne tulevaisuus minua ohjaa. Pääsykokeet on ohitse ja fiilis niiden suhteen on luottavainen ja hyvä. Ja jos suunnitelma A ei toteudu, aina on hyvä olla varasunnitelma matkassa.

Voisin sanoa, että lukio on ollut aikamoinen taistelu. Välillä ei ole jaksanut keskittyä lainkaan tekemiseen, vaan suorittanut tai alisuorittanut itseään. Mutta viimeisen vuoden aikana halusin panostaa todella paljon kirjotuksiin ja tehdä sen oman parhaani. Ylioppilaskirjoitukset osittain tuottivat pettymyksen, mutta onneksi on vielä toinen mahdollisuus yrittää paremmin. Syksyllä ainakin menen uusimaan äidinkielen ja uskonnon, koska ne ovat vahvuuteni, mutta kirjoituksissa taitoni eivät riittäneet. Viimeinen vuosi oli myös rankka. Olen kohta vuoden lukenut kirjoituksiin ja on tuntunut ihanalta, kun on saanut olla viikon lukematta. Kesäloman saa kyllä taas viettää kirjojen parissa, mutta nautin oppimisesta ja haluan tällä kertaa onnistua paremmin.

Eiliset juhlat olivat todella ihanat. Ihania ihmisiä ympärillä ja hyvää ruokaa. Kaikki sujui paljon paremmin kuin olisin koskaan voinut kuvitella. Olen todella kiitollinen kaikille ihmisille, jotka ovat olleet mukanani tämän matkan aikana ja tukeneet minua ja olleet ystäviäni.

Vaikka lukiossa olen oppinut todella paljon tietoa, josta on hyötyä tulevaisuudessa ja jolla pärjäsin ylioppilaskirjotuksista, niin eniten olen oppinut itsestäni ja elämästä. Olen oppinut arvostamaan todellisia asioita ja oppinut käsittelemään epäonnistumiset. Olen kasvanut vahvemmaksi ihmiseksi ja oppinut hyväksymään itseni. Vaikka lukion aikana on ollut myös sellaisia ei-niin-kivoja hetkiä, niin silti niitä iloisia onnistumisia on ollut enemmän. En vaihtaisi hetkeäkään pois.

Elän nyt vain hetkessä, koska en tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Nautin kesästä. Ja onnittelen kaikkia valmistuneita! Ja siitä on ainakin syytä olla ylpeä, kun eilisessä puheessani mainitsin ”Ainakin sain äidinkielestä paremman kuin Sauli Niinistö”.

kkk

jh

jfjf

hg

Kuvat: Christa Könönen

xoxo, Jenna

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.