VALIKKO
27.2.2016 09:00

Chorizo-jauhelihavuoka

Yleensä laitan vain makeisiin leivonnaisiin ohjeita, mutta nyt teen poikkeuksen. Haluan jakaa tämän maukkaan ohjeen myös teille. Mietin, että kuinka voisi piristää makaronilaatikon makua uudelle tasolle ja näin keksin tämän chorizo-jauhelihavuoan. Chorizo tuo hyvää makua, pirstystä ja tuoreyrttejä käyttäen oivallinen uusi vuokaruoka. Tästä ohjeesta riittää vaikka koko viikonlopuksi ruokaa. Tähän käy ns. lasagnevuoka koonsa puolesta. Jos ns. vanhanajan makaronilaatikko kyllästyttää, kannattaa tätä kokeilla. Jos ei halua mausteisuutta/tulisuutta, silloin kannattaa käyttää maustamatonta juustoraastetta.

Tarvitset

400 g jauhelihaa

4 kpl Chorizo barbeque-makkaraa (löytyy esim. Prismoista, paketissa on 4 makkaraa.)

1 iso sipuli

1,5 tl valkosipulia

6 lehteä tuore basilikaa

timjami, suolaa, paprikajauhetta, valkopippuria oman maun mukaan

Kuullota pannulla sipuli ja valkosipuli. Pilko chorizo-makkara ja paista pannulla sipulien kanssa hetki. Lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi, mausta. Silppua basilika jauhelihaseokseen. Älä paista enää basilikan lisäämisen jälkeen.

 

Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan

5 dl makaronia

1,5 l vettä

 

Kananmunakermaseos

3 kananmunaa

2,5 dl Kolme yrttiä ruokakermaa

4 dl vettä

mustapippuria, valkopippuria maun mukaan

Sekoita kananmunat kerma-vesi seokseen ja lisää mausteet.

 

Kaada kerroksittain makaronia ja chorizo-jauhelihaseosta vuokaan. Sekoita, jotta massa on tasaista. Lisää muna-kermaseos. Paista uunissa 20 min 175 asteessa. Lisää sen jälkeen juustoraaste ja tomaatit ja jatka paistamista 20-25 min 175 asteessa. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla.

Päälle

Texmex-juusto raaste pussi

4  tomaattia

laatikko

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.