VALIKKO
14.7.2016 09:00

Inspiraatiota voileipäkakkuihin

Inspiraatioita kinkku- ja kalavoileipäkakkuihin. Voileipäkakun ei aina tarvitse olla se perinteisen muotoinen tai näköinen. Muutama täytevaihtoehto ja kuvia millaisia voileipäkakkuja olen tehnyt. Kylmäsäilytys on hyvin tärkeää näin lämpimillä keleillä.

Kinkkukakkuun täytteet:

Täyte 1:

350 g            ylikypsää saunapalvikinkkua

1                   punainen paprika

2 dl               kevyt kermaviiliä

100 g            juustoraastetta

2 rkl              sinappia

1 pkt (200g) ruohosipulituorejuustoa

Täyte 2:

200 g            maksapasteijaa

3-4                maustekurkkua

kostutus:

0,5 l               lihalientä

Kaksi eri täytettä samaan kakkuun. Saadaan kerroksittain eri makuja.

 

Kalakakun täyte:

Kostuttamiseen

2 dl kasvis- tai kalalientä (fondista) tai laimennettua sitruunamehua

 

Kalatahna

500 g lämminsavukirjolohifileetä tai muuta savukalaa

6 kovaksi keitettyä munaa

1 nippu ruohosipulia

1 nippu tilliä

400 g kevyttuorejuustoa

1 putkilo mätitahnaa

 

tai vaihtoehtoinen täyte

 

200 g kylmäsavulohta

200 g lämminsavulohta

1 nippu tilliä

400 g ranskankermaa

600 g ruohosipulituorejuustoa

0.5 dl sitruunamehua

musta- ja valkopippuria

 

Kinkkukakkuja:

hirvikinkkuperhonenkurkkukakkukinkkuruusupyöreäkinkkukimppuKalavoileipäkakku

kala

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.