VALIKKO
21.2.2016 09:33

Jaffa-keksi kakku

Tämä kakku syntyi ihan vahingossa. Mietin mitkä maut sopisivat hyvin yhteen, joten päätin laittaa appelsiinituorejuustoa ja suklaatuorejuustoa. Ja näin syntyi Jaffa-keksin makuinen kakku. Oikein maukas ja sopivan makea yhdistelmä. Päällä sulatettua suklaata…kuka tätä voipi vastustaa!

Kakkupohjaan muutama koko vaihtoehto:

3 munan kakkupohja
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
4 munan kakkupohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita
korppujauhoja

Valmistusohje

Laita uuni päälle.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.

Tein korkean kakun joten kakku vuoka oli pieni, 15-20 cm halkaisia, mutta normaaliin vuokiin tehtynä kaada 3 munan kakkutaikina 2 litran ja 4 munan kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.(Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.)

Paista kakkupohja uunin alaosassa 175 asteessa kypsäksi, 30 – 35 min kakun koosta riippuen. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.

Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä. ( http://www.valio.fi/reseptit/taytekakkupohjat )

Täytteet

400 g appelsiinituorejuustoa

200g vaniljatuorejuustoa

200 g suklaatuorejuustoa

3 dl kuohukermaa

appelsiinimehua pohjan kostutukseen.

Vaahdota kerma. Jaa kahteen osaan. Toiseen osaan lisää appelsiinituorejuustot ja toiseen osaan vaniljatuorejuusto ja suklaatuorejuusto. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kostuta leikattu kakkupohja appelsiinimehulla.

kakut

Täytä kakku. Joka toinen kerros suklaata ja joka toinen appelsiinituorejuusto täytettä. Jos olet tehnyt pohjan isoon kakkuvuokaan, niin kerroksia ei tule näin monta.

Kakun ensimmäinen suklaakuorrute:

1,5 dl kuohukermaa

130 g maito/tummaa suklaata

Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja lisää suklaa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä esim. kylmässä vesihauteessa. Lämmin kerma ei vaahdotu!

Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä kakun pintaan.

Kakun toinen suklaakuorrute:

3/4 dl kuohukermaa

100 g tumma suklaata

Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja lisää suklaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Kaada kuorrute kakun päälle keskelle. Levitä veitsellä niin että kuorrute valuu hieman reunan yli. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään. Sillä välin tee/suunnittele koristeet.

Koristele oman maun mukaan.

kakut2

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.