VALIKKO
21.4.2016 11:06

Kääretorttu Vappu pöytään

Mukavaa vaihtelua kahvi pöytään. Koristele kääretorttu mielesi mukaan. Tässä olen ajatellut tulevaa vappua ja kokeilin uutta leivontamassa koristeiden tekoon.

8─10 annosta

4 kananmunaa

1 ¾ dl sokeria

1 ¾ dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

1 rkl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 rkl öljyä

50 g ranskankermaa

2 tl valkoviinietikkaa

Punaista elintarvikeväriä

 

Täyte:

50 g huoneenlämpöistä voita

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g maustettu minttu-suklaarahka ( Valio )

1 ½ dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Koristelu; Deco Choc leivontamassa valkoinen

 

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita jauhoihin vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.

3. Sekoita munavaahtoon öljy, ranskankerma, valkoviinietikka ja punainen väri. Lisää sitten jauhoseos taikinaan varovasti käännellen.

4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti paperin päälle.

  1. Paista pohjaa uunin alatasolla 180 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes pohja tuntuu keskeltäkin kiinteältä. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla.
  2. Ripottele sokeria leivinpaperin päälle. Kumoa kypsä pohja sokerin päälle ja irrota leivinpaperi pohjasta varovasti vetäen. Anna jäähtyä
  3. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa voimakkaasti muutama minuutti. Lisää rahka ja tomusokeri seokseen vähitellen, samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.
  4. Levitä täyte täysin jäähtyneelle pohjalle tasaisesti ja kääri rullalle. Kääri kääretorttu napakasti tuorekelmun sisään ja nosta se jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  5. Valmista koristeet.
  6. Seuraavana päivänä avaa tuorekelmu käärö. Asettele kääretorttu tarjoiluastiaan varovasti.
  7. Sirottele tomusokeria pinnalle ja koristele.

kääretorttu

 

Kokeilin koristeisiin uutta Deco Choc leivontamassaa. Siinä on 25 % suklaata ja se on sellaisenaan heti käyttövalmis. Makuna on valkosuklaa. Värinä löytyy valkoinen ja punainen. Tuotetta voidaan käyttää myös kermavaahdon kanssa. Tuote on tarkoitettu koristeiden muovailemiseen ja leivonnaisten kuorruttamiseen. Ei liimaudu käsiin eikä pöytään. Ei tarvita tomusokeria kuten sokerimassaa käytettäessä. Ei repeä helposti. Hieman massa oli alkuun kova, mutta käsillä pehmittämällä notkistu hienosti

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.