VALIKKO
16.6.2016 11:04

Lager-kuppikakut marenki-voikreemikuorrutteella

Tumma lager-olut antaa kuohkeutta ja mehevyyttä. Sopivat hyvin aikuisten makuun vaikkapa juhannusta vietettäessä. Alkoholittoman saa kuorrutteesta kiehauttamalla liköörin ennen käyttöä.

Jotta kuorrute onnistuu, käytä voita ja marenkivaahdon täytyy olla jäähtynyt kunnolla ennen voin lisäämistä. Muuten vaahdosta tulee liian löysää, eikä sitä voi pelastaa enää sen jälkeen. Näiden valmistaminen vaatii aikaa, joten eipä hötkyillä.

 

24 kpl

 

pohja

3,5 dl tummaa lager olutta

1 dl kondensoitua maitoa

1,5 dl öljyä

3 kananmunaa

2 dl turkkilaista jogurttia

1 ¾ dl tummaa kaakaojauhetta

7 dl vehnäjauhoja

3,5 dl sokeria

1,5 tl ruokasoodaa

¾ tl suolaa

 

Sekoita keskenään olut, kondensoitu maito sekä öljy. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Vatkaa hyvin. Lisää turkkilainen jogurtti. Vatkaa hyvin. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita hyvin. Jaa taikina 24 vuokaan tai muffini pellille. Paista 175 asteessa noin 20 min. Tarkista kypsyys.

Jäähdytä ennen kuorruttamista.

 

Kuorrute

400 g sokeria

330 g kananmunanvalkuaisia

400 g huoneen lämpöistä voita

3-4 rkl kermalikööriä

Koristeluun kaakaojauhetta

 

Mittaa sokeri ja valkuaiset kuumuutta kestävään kulhoon. Laita kulho vesihauteeseen kuuman vesikattilan päälle. Sekoita seosta koko ajan kevyesti. Kuumenna seos 70-asteiseksi. Nosta kulho pois ja vatkaa seosta kunnes seos on paksua ja vaahto on jäähtynyt. Vatkaa voi tasaiseksi. Lisää voi jäähtyneeseen valkuaisvaahtoon ruokalusikallinen kerrallaan. Kunnes voi on lisätty seokseen, jatka vatkaamista vielä 3 min ajan. Lisää likööri joukkoon. Jos seos vaikuttaa liian löysältä, nosta kulho jääkaappiin 15 min ajaksi. Vatkaa kuorrutetta 10 min vielä jäähdyttämisen jälkeen. Laita pursotuspussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. Ripottele ennen tarjoilua kaakaojauhetta kuppikakkujen päälle.

 

IMG_20160612_174228

Kommentit

  • Kaija Ryynänen

    Oho, miten olen missannut tämän reseptin. Kuulostaa herkulliselta! 🙂 tuohon marenkivoikreemiin muuten vinkkinä, että jos se juoksettuu voin lisäämisen jälkeen, niin olen itse saanut pelastettua sen laittamalla vähäksi aikaa jääkaappiin ja vatkaamalla sitten tasaiseksi! 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.