VALIKKO
23.6.2016 09:55

Mascarpone-valkosuklaa-popcornkakku

Paljon on yhdistelty popcornia leivonnassa. Tässä yksi esimerkki kuinka käyttää suolaista ja makeaa yhdessä. Raikas ja kesäinen tuorejuusto kakku. Kakun hyytyminen kestää yhden päivän, joten kannattaa tehdä kakku ajoissa hyytymään ennen tarjoilua.

Pohja

1 l popcorneja

50 g voita

200g valkosuklaata

Täyte

4 liivatelehteä

½ dl mansikkamehutiivistettä

2 dl kuohukermaa

250g mascarponea

1 limetin mehu ja raastettu kuori

1 tl vaniljasokeria

Päälle

½ l tuoreita mansikoita

Mikrota popcornit pakkauksen ohjeen mukaan.

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Nostele popcornit suklaasulan joukkoon. Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Levitä ja painele popcornseos vuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen ja anna pehmetä. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatelehdet.

Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustoon liivate-mehuseos, limetin kuori ja mehu sekä vaniljasokeri. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte popcornien päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Koristele mansikoilla.

 

IMG_20160619_105855

Kommentit

  • sanna

    Oi hitsi tää on varmaan niin hyvää 🙂 Täytyy ehottomasti ottaa työn alle joskus. Ei olis itellä tullu mieleen että popcorneja voi syödä muutenkin ku suoraan kulhosta leffaa kattoessa.

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.