VALIKKO
25.5.2016 11:57

Sitruuna-lakritsi kuppikakut

Legendaarinen makuyhdistelmä sitruuna-lakritsi nyt kuppikakkuna. Ihanan raikas maku.

kuppiakkau

 

Sitruunakuppikakut noin 15 kpl

100 g margariinia tai voita

1,5 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

n, 0,5 dl sitruunamehua

 

 

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteiseksi. Vatkaa margariini / voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunien rakenne toisessa kulhossa Lisää kananmunat vaahtoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja lisää puolet seoksesta taikinaan. Lisää sitruunamehu ja lisää joukkoon loput jauhoseoksesta. Annostele taikina muffini vuokiin jätä kohoamis varaa, Paista uunin keski tasossa n.14 min.

 

Kuorrutus

50 g voita ( 100 g )

400 g sitruunatuorejuustoa

4 dl tomusokeria

lakritsikastiketta

Vatkaa 50 g pehmeää voita ja 400 g sitruunatuorejuustoa keskenään. Lisää 4 dl tomusokeria ja sekoita tasaiseksi.

50 g:sta voita tulee hieman löysähkö kuorrute, jos haluaa kovemman kuorrutteen voi laittaa 100 g voita.

Koverra pieni kolo kuppikakkuun keskelle ja valuta sinne lakritsikastiketta. Pursota kuorrutus pinnalle. Koristele lakritsimakeisilla ja kastikkeella.

 

kuppiakku2

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.