VALIKKO

Hannele Aallos

7.3.2018 18:22

Aromaterapia auttaa jaksamaan!

 

Tyyni kuin järven pinta. Photographer: Ninni Lahti

 

Kauneutta, hyvinvointia ja hidasta elämää, jossa olemme läsnä niin itsellemme, kuin lähellämme oleville – tätähän me kaikki tavoittelemme.

Todellisuus on usein toisenlainen: Kiire. Menneessä tai tulevassa eläminen ja elämän epätasapaino ovat arkitodellisuutta. Mikä avuksi? Aromaterapiahieronta ja eteeriset öljyt – lempeä parivaljakko.

 

 

Kiire ei minnekään. Photographer: Ninni Lahti

 

Aromaterapia – jotain uutta ja jotain vanhaa

Aromaterapiahoito tarjoaa yhden ratkaisun katkaista kiire ja tulla läsnäolevaksi itselleen. Aromaterapia – kasveista saatavien eteeristen öljyjen käyttäminen ihmiskehon hoitamisessa –  on vuosituhansia vanha hoitomuoto, jossa yhdistyvät erikoishierontatekniikan ja eteeristen öljyjen hoitavat vaikutukset.

Eteeristen öljyjen mieltä ja kehoa hoitavat vaikutukset on voitu myös tieteen keinoin dokumentoida viimeisten vuosikymmenien aikana.

 

Kamomillasaunio kätkee sisälleen sinisen salaisuuden. Photographer: Ninni Lahti

 

Slow life -kokemus

Eteeriset öljyt vaikuttavat haihtuessaan välittömästi hajuaistin kautta aivojen limbiseen järjestelmään.

Rauhallisella rytmillä tehty hieronta ja eteeristen öljyjen aito, puhdas tuoksu antavat todellisen slow life -kokemuksen.

Ihoon ja verenkiertoon imeytyessään eteeriset öljyt antavat kokonaisvaltaisesti mieltä ja kehoa hoitavan pitkäkestoisen vaikutuksen, jonka kehosi muistaa vielä huomennakin.

Ammattitaitoisesti tehtynä aromaterapia on aina kokonaisvaltainen ja samalla yksilöllinen hoito. Hoitajasi valitsee juuri sinun tarvitsemasi eteeriset öljyt tekemällä alkukartoituksen sinua haastattelemalla. Aromaterapian avulla tuetaan hyvinvointia, ”buustataan” kehoa ja tasapainotetaan mieltä.

 

Eteeriset öljyt ovatkin neurokosmetiikkaa?

Yksi kosmetiikkateollisuuden trendeistä on ollut viime vuosina neurokosmetiikka.

Belinda Carli, Director of Institute of Personal Care on määritellyt neurokosmetiikan eräällä luennollaan seuraavasti: ”Neurokosmetiikka tähtää hyvään oloon ja ihon hyvinvointiin minkä seurauksena ihosolujen ikä pitenee ja niiden puolustuskyky paranee. Neurologinen stimulointi tähtää johonkin uuteen kokemukseen ihossa.”

Aromaterapia, jos mikä on neurokosmetiikkaa! Todellakin. Se, mitä neurokosmetiikalla tavoitellaan, on saavutettavissa aromaterapiahoidoilla ja eteerisillä öljyillä.

 

Aromaterapia on eteeristen öljyjen kemian tiedettä ja käsillä tekemisen taidetta

Tieto, joka on kokemusperäisenä siirtynyt sukupolvelta toiselle vuosituhansien ajan eri puolilla maapalloa, on tieteen keinoin analysoitu ja dokumentoitu. Suomessa ansiokasta tutkimustyötä eteeristen öljyjen parissa ovat tehneet professori Raimo Hiltunen ja dosentti Yvonne Holm Helsingin Yliopistossa.

Aromaterapiahoidot ovat käsin tehtyjen hoitojen taidetta. Innostun itse aina vain uudelleen ja uudelleen, kun aiheena ovat aromaterapia ja eteeriset öljyt. Erityisen inspiroivaa on nähdä omien kosmetologiopiskelijoidensa innostuvan aromaterapiasta hoitomuotona.

Innostu sinäkin!  Taltuta vaikkapa kevätväsymys nauttimalla aromaterapiahoidosta. Kysy lisää omalta kosmetologiltasi.

 

Ja tietysti aromaterapiassa on myös jotain sinistä: Kamomillan ja siankärsämön eteerinen öljy ovat sinisiä. Photographer: Ninni Lahti 

Suomessa aromaterapian kosmetologeille tunnetuksi teki 1980-luvun puolivälissä opetusneuvos Riitta Salmi.  Ensimmäiset aromaterapiaa tekevät kosmetologit ovatkin Riitta Salmen oppilaita.

Viralliseen opetusohjelmaan kosmetologin tutkinnossa aromaterapia tuli 1990-luvulla – kunnes se poistettiin tutkintouudistuksen myötä 1.8.2018 voimaan astuvassa hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnon perusteista.

Jatkossakin kosmetologeja toki varmasti aromaterapiahoitoihin koulutetaan.

Kosmetologien lisäksi aromaterapiaa Suomessa tekevät myös aromaterapeutin koulutuksen saaneet henkilöt. Aromaterapeutteja Suomessa kouluttavat Suomen aromaterapialiiton valtuuttamat kouluttajat.

Heräsikö sinulle kysymyksiä? Haluaisitko tietää lisää? Lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen hannele.aallos@baroque.fi

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

  • Jenna

    Mielenkiintoista päästä seuraamaan blogiasi! Innolla odotan seuraavia postauksia 🙂

     0
  • Hannele Aallos

    Kiitos Jenna <3 Lähden viikonlopuksi retriittiin. Katsotaan saanko sieltä ajattelemisen – ja kirjoittamisen aihetta. Kaunista viikonloppua sinulle ja kaikille lukijoille.

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.