VALIKKO
11.6.2018 21:28

Fiiliksiä kesän alusta

Ois mun aika kertoa taas vähän kuulumisia.

Monella varmasti kisakausi on jo täydessä vauhdissa, ja niin myös omalla kohdallani. Urheilijalle kesä on parasta aikaa!

Omalla kohdalla on sikäli harvinainen tilanne, että pääsen kisailemaan suunnitelmien mukaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013. Tämä tuntuu todella hyvältä, koska yleensä tässä vaiheessa ”kautta” on jokin paikka alkanut reistailemaan ja suunnitelmia on jouduttu muuttamaan. Mutta ei nyt.

Avasin kauteni Virroilla 3.6 tuloksella 74,20. Okei, monelle tuo tulos ei varmasti kuulosta kovalle, ja eihän se kova tulos vielä olekaan. Mutta minulle se on kuitenkin neljä metriä parempi avaus kun koskaan. En tiedä miksi, mutta minulla on aina tullut 6-10m lisää avaustulokseen kauden aikana, jos vain olen pystynyt terveenä kilpailemaan koko kauden. 2016 kun heitin ennätykseni 78,12, kauden avaukseni oli 70,27. Nyt Virroilla heitin jokaisen heiton pidemmälle kuin avauksessani 2016. Toisen kisani heitin kotikentällä Äänekoski Gamesissa 7.6. Kisan tavoitteena oli parantaa vähän Virroilla heitettyä tulosta, ja se onnistui. Tulokseni 75,50 on pisin heitto mitä ikinä olen heittänyt Äänekoskella kisoissa. Kisaan toi myös pienen lisämausteen se, kun 2012 Lontoon olympiavoittaja Keshorn Walcott kisasi myös Äänekoskella ja heitti 78,58. En siis voi sanoa että heitttäneeni huonosti.

Voisi siis sanoa, että minun tilanteeni on parempi kuin koskaan urallani tähän aikaan. Vielä emme ole keventäneet treenejä kovinkaan paljon, salilla voi siis vieläkin vierähtää vajaa kolme tuntia.. mutta pikkuhiljaa alamme keventämään treenejä, koska kisoja alkaa tulemaan hyvällä tahdilla. Ja tuloksen metsästämiseen ei ole mitään parempaa tapaa, kun kisaaminen.

Olen siis noin viitisen metriä edellä muita vuosia tähän aikaan kaudesta. Tässä vaiheessa pitää kirjaimellisesti koputtaa puuta ja olla tekemättä mitään tyhmää, että kroppa säilyisi ehjänä ja pystyisi kisaamaan normaalilla suunnitelmalla. Seuraavaksi kisaan tiistaina Espoossa, siitä seuraavaksi 17.6 Karjaalla ja Juhannuksena Kuortaneella. Näissä kolmessa kisassa tavoitteena on nauttia kisaamisesta ja mennä tuloksellisesti pikkuhiljaa eteenpäin. Kuortaneen kisaa odotan todella innolla, koska ensimmäistä kertaa pääsen kisaamaan oman lajin maailman parhaimpien kanssa, kun Saksan jermut ovat kisassa mukana.

Erittäin onnistuneen harjoituskauden jälkeen odotan itseltäni että heitän vähintään Berliinin EM-rajan, ja eihän se haittaisi jos menisi vaikka pari metriä pidemmälle. Berliinin raja rikkoutuu, kun on rikkoutuakseen. Kauden päätavoite on kuitenkin olla parhaassa kunnossa Harjulla ja taistella Kalevan Kisojen mitaleista.

Näillä näkymin, kaikki näyttää hyvältä ja aikataulussa ollaan. Olen todella iloinen, että vaikeuksien jälkeen pääsen kisaamaan kunnolla, eli tekemään sitä mistä eniten tykkään. Nyt vain taitavasti hanaa ja eteenpäin!

-Jami

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.