VALIKKO
16.4.2018 17:44

Kuulumisia armeijasta

Se on taas mun vuoro kirjotella tällä kertaa. Ajattelin nyt tässä armeijavuoden puolen välin paremmalla puolella kertoa jonkun verran, että miten treenit ja sotilaskoulutus on sopinut yhteen.

Meillä urheilukoulussa läpivienti on suunniteltu niin, että alkupuoli palveluksesta on erittäin sotilaskoulutuspainotteinen, ja loppuaikana on enemmän aikaa urheilla. Ensimmäisinä viikkoina p-kaudella olikin aika lailla tykitystä sotilashommia, joten treenaaminen jäi aika vähiin. Viikkoon saattoi tulla korkeintaan ehkä kaksi treeniä, sillä aikaa ja jaksamista ei ollut enempää. Siitä pikku hiljaa alkoi viikkoihin ilmestyä urheiluun varattuja aamupäiviä, jolloin sai treenata klo 8-12 välisenä aikana. Syksyllä pääsi siis välillä harjoittelemaan, mutta treenit oli pidettävä maltillisina intin kuormituksen takia. Pääasiassa tehtiin voimatreenejä tai jotain pientä aitakikkailua.
Treenaaminen on ollut pääosin aika katkonaista. Välillä on pari viikkoa oltu treenaamatta ollenkaan ja välillä on kaksi viikkoa pelkästään treenattu, kun on oltu Pajulahdessa valmennusleirillä (joita ei usein ole ollut). Hallikautta ennen oli tammikuussa kaksi viikon sotaharjoitusta, joista ensimmäisen päätteeksi oli erittäin rankka havukoe. Odotuksia ja valmisteluja hallikauteen ei käytännössä ollut juurikaan. Aitajuoksu oli tuntunut aika hirveältä pitkin syksyä, kun oli aivan jumissa marssimisesta, ja kisakaudella jatkui samanlainen mähellys. Iso positiivinen yllätys talvikaudella oli silti sileän 60m ennätys. Se toi helpotuksen, ettei nopeus sentään ollut kadonnut mihinkään. Intistä huolimatta olen tehnyt myös muitakin ennätyksiä testeissä: syksyllä lentävä 20m ennätys, joulukuussa RV sekä kyykkyennätys ja keväällä kuulanheittoennätykset eteen ja taakse.   Tehoja siis pitäisi olla, mutta aitavarmuutta pitää saada lisää kesää varten.
Nyt keväämmällä alkaa UK-päivät (urheilukomennus) lisääntyä, ja pääsee treenaamaan normaalimmin. On mielenkiintoista nähdä millä lailla kesän kisat menevät täysin erilaisen treenikauden jälkeen.
-Ilari

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.