VALIKKO
12.1.2019 18:09

DIY lautasliinarenkaat

Olen aina rakastanut ruoanlaittoa, muille kokkaamista ja kattamista. Astioita olen hamstrannut jo 15-vuotiaasta lähtien ja joutunut jo laittamaan itseni ostolakkoon, sillä kaikki ei mahdu kaappeihin. Tarjoiluastioiden lisäksi olen miettinyt muita keinoja piristää kattausta. Pinterest on ahkerasti käytössä kun opettelen uusia tapoja taitella lautasliinoja ja kynttilät lämmittävät syksyistä ruokapöytää. Näin kevään jo tuoksuessa ulkona vaihtuu kattauksen värit jo vaaleampiin ja kevyisiin sävyihin. Tänään kaivoin esille laatikossa pyörineet, ihanat H&M homen pellavaiset lautasliinat. Pöytään suosikkilautasteni, Marimekon siirtolapuutarhan päälle katoin pellavaliinat ja itse tehdyt lautasliinarenkaat.

Idea näihin puuhelmistä tehtyihin lautasliinarenkaisiin lähti jo muutama vuosi sitten. Lahden Sokoksella pyörähtäessäni ihastuin poistossa oleviin Aarikan lautasliinarenkaisiin. Alennuskorissa niitä oli valitettavasti vain kolme ja tarvetta oli kuudelle tai useammalle. Renkaat jäivät ostamatta, mutteivät poistuneet mielestä. Pyörittelin paljon ajatusta lautasliinarenkaiden tekemisestä itse ja nyt sain vihdoin aikaiseksi ostaa helmiä. Puuhelmet löytyivät Kouvolan Tiimarin -50% alennuksesta ja ostinkin niitä samantien kaksi pussia.

Nyt haluaisin jakaa teille ohjeen näihin yksinkertaisiin, mutta ihaniin lautasliinarenkaisiin. Aikaa askarteluun ei kulu juuri ollenkaan ja materiaalitkin ovat edullisesta päästä.

 

DIY lautasliinarenkaat

Näihin käytin:

10mm puuhelmiä

vihreää kukkien sidontaan tarkoitettua puolalankaa

langan käsittelyyn pihdit

 

Ensimmäinen askel oli pohtia kuinka suuret haluan renkaista. Pujottelin helmiä lankaan ja totesin, että 12 olevan sopiva määrä. Näin renkaista tulee sopivan isot kankaisille liinoille, mutta sopivan pienet, ettei liina luiskahda ulos.

DIY lautasliinarenkaat

Seuraaksi kiepautin langan päät toistensa ympärille (kuvan mukaisesti), lyhensin häntää ja painoin sen viereisen helmen sisälle. Tämä olisi ollut helpompi tehdä pihtien kanssa, mutta joku (lue: minä) ei jaksanut etsiä niitä. Suosittelen pihtien käyttöä suuresti, sillä seitsemän lautasliinarenkaat vääntely käsin käy sormille. Häntä kannattaa leikata niin lyhyeksi, että se sujahtaa kauniisti helmen sisälle, eikä raavi tämän pintaa.

DIY lautasliinarenkaat

DIY lautasliinarenkaat

Kahden pussin helmimäärällä renkaita tuli yhteensä 7 ja se riittää ainakin toistaiseksi, vaikka nautin tällaisesta pienestä puuhastelusta. Ehkä seuraavana projektina voisi ommella lisää kankaisia lautasliinoja. Haluaisin ainakin jotkut kesäiset ja ehkä punaiset jouluksi…

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.