VALIKKO
3.6.2019 12:00

Hummuswrapit lounaaksi

Olen kevään ajan tehnyt etäopintoja ja satunnaisesti ollut lauantaisin koulussa. Luit oikein, lauantaisin.  Lauantaikoulupäivät ovat ihan mukavia lukuun ottamatta sitä faktaa, etteivät kampusalueen ravintolat ole auki. Olen siis joutunut kehittelemään evääksi lounaita joilla jaksan useamman tunnin pitkälle iltapäivään. Nämä hummuswrapit syntyivät puhtaasti kokeilun tuloksena kun päätin vain lätkiä jääkaapin sisällön tortillaletun päälle.

hummuswrapit

Idea käyttää silmusalaattia ruoissa on hautunut mielessä jo kevätmessuilta asti. Messumaistiaisen jälkeen aloin pyörittelemään päässäni erilaisia salaatteja, mutta viileä kevät ja sateiset päivät eivät ole olleet omiaan salaateille. Salaatit eivät myöskään ole tarpeeksi ruokaisia pitämään nälkää pitkän koulupäivän ajan. Silmusalaatit saivat jäädä kauppaan odottelemaan kesää ja kuumia kelejä jolloin lämpöset ruoat eivät maita.

hummuswrapit

Ajatus iski eräänä iltana sängyssä kun etsin Pinterestistä inspiraatiota makuuhuoneen seinälamppuun. Valaisimeen ei ratkaisua löytynyt, mutta muistin lisänneeni ruoka-aiheiseen tauluun hummuswrapin ohjeen muutama päivä aikaisemmin. Itse ohjetta en alkanut edes tutkimaan kun silmissä kiilui sana hummus ja heti seuraavana aamuna kipitin kauppaan hakemaan kikherneitä yhteen lempidipeistäni. Kauppareissulta tarttui vihdoin mukaan se silmusalaatti jota olin jo usein pyöritellyt kädessä. Sain wrapeihin käytettyä myös loput Porlammin vegaanisista vuohenjuustoa jäljittelevistä vuustokuutioista jotka ovat nousseet omien suosikkien joukkoon.

hummuswrapit

Hummus

380g purkki kikherneitä

2rkl tahinia

1,5 rkl sitruunamehua

Kynsi valkosipulia

Ripaus suolaa

 

Valuta kikherneet ja säästä liemi (sen voi käyttää esimerkiksi marenkeihin). Mittaa ainekset blenderiin tai yleiskoneeseen. Soseuta. Lisää tarvittaessa kikherneiden nestettä jos haluat hummuksesta juoksevampaa.

 

Hummuswrapit (2kpl)

2 isoa tortillalettua

Hummusta

2dl riisiä keitettynä (käytin tästä noin 2/3)

Puolikas avomaankurkku

Puolikas suippopaprika

Salaattia kaksi isoa lehteä

Silmusalaattia (alfalfa)

6 miniluumutomaattia

¼ punasipulia

Porlammin vuusto-kuutioita

 

Leikkaa avomaankurkku ja suippopaprika pieniksi tikuiksi. Pilko tomaatit ja punasipuli ohuiksi siivuiksi.

Levitä tortillalle reilu kerros hummusta reunoille asti.  Lisää tortillan keskelle keoksi täytteet; muutama kauhallinen riisiä, kurkku, paprika, salaatinlehti, noin kourallinen silmusalaattia, tomaatit, paprika ja haluamasi määrä juustokuutioita. Kääri wrap taittamalla ensin sivut täytteen päälle ja rullaten loppuun asti. Reunoille asti levitetty hummus toimii ikään kuin liimana wrapille. Leikkasin omani vielä puoliksi jotta se mahtuu eväsrasiaan.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.