VALIKKO
7.10.2019 12:00

Joulunodotus alkoi syyskuussa – liian aikaista?

Olen jouluihminen, mikä omalla kohdallani tarkoittaa sitä että joulunodotus alkaa todella aikaisin. Joulun tuoksut, maut ja valot tuottavat minulle suurta onnea ja kaupassa tirautan hieman kyyneleitä kun joulukoristeet tulevat myyntiin. Lähipiirini, mukaan lukien tuo kanssani asuva mieshenkilö, ihmettelee suuresti miten voin miettiä joulua jo lokakuussa.

joulunodotus

Joulunodotus meillä

Aloitan joululahjojen suunnittelun jo 27. joulukuuta. Pistän usein muistiin jos siskon lahjakuormasta jäi puuttumaan jotakin mitä kovasti tahtoi ja ympäri vuoden kuuntelen vanhempieni tarpeita. Osa lahjoista myös syntyy kuin itsestään kun jokin muistuttaa saajaansa. En toki tue joulun kaupallisuutta ja tärkeintä itselle onkin läsnäolo, mutta mieluisen lahjan antaminen tuottaa iloa itselle.

Tiedän joka vuosi, että osan lahjoista valmistan itse ja senkin takia on hyvä aloittaa ajoissa. Opiskelun ohessa kun ei voi neuloa täysipäiväisesti.

joulunodotus

Joulukoristeet

Tänä jouluna joudun miettimään koristeluaikataulun uusiksi. Kausivalot saan varmasti tuttuun tapaan laittaa jo lokakuussa (eli tänään ne ripustan), mutta kuusen sisälle tuomisesta marraskuussa käytiin lopputulokseton keskustelu. Omasta mielestäni on ok tuoda kuusi sisälle marraskuun puolen välin jälkeen, mutta se koristellaan vasta itsenäisyyspäivänä. Koitan hyväksyttää asian poikaystävällä sanomalla, että kuusen aikainen pystytys on testi jolla selvitetään kissojen ja kuusen yhteiseloa.

Kuusenkoristeiden ja yhden valotähden lisäksi meiltä ei löydy punaista tuikkukuppia kummempia joulukoristeita. Säilytystilan puutteen takia en halua koristeita hankkia ja olen kaiken lisäksi liian laiska siistimään ne pois joulun jälkeen.

olos-tunturi

Jouluherkut

Tunsin eilen suurta kiusausta ostaa Prismasta Talvikonvehteja, siis niitä missä on Mauri Kunnaksen ihana kuvitus. Talvikonvehdit ovat olleet minulle SE joulukarkki niin kauan kuin jaksan muistaa ja äidiltäni niitä saankin joka vuosi lahjaksi. Viime vuonna maailmani kuitenkin mullistui kun vietimme poikaystäväni kanssa ensimmäistä yhteistä joulua ja hän istutti minuun ajatuksen kettukarkeista joulukarkkeina. Pihlajakarkit ovatkin hyviä, muttei niitä tule ikinä ostettua joten voinkin sovittaa ne jouluun.

Jätin tällä kertaa karkit kuitenkin kauppaan ja odotan marraskuuta, jolloin voin päästää joulutuoksutkin kotiin. Silloin luvassa on parhaan vegaanisen piparitaikinan metsästys (esimerkiksi Gastro Pahalapsen resepti listalla) ja pari vuotta laatikossa pyörineen yksisarvismuotin testaus.

Glögiä olen juonut litran jo syyskuun puolella, mutta koitan malttaa mieleni ja nauttia vielä syksystä teetä juoden. Joulunodotus tulee kuitenkin näkymään blogissa, viimeistään marraskuussa.

Kommentit

 • Alex Berg

  Minäkin aloitin jo tän kuun alettua joulun odotuksen. Minulla se tuntuu alkavan joka vuosi aikaisemmin, jo syyshämärien alettua. En vaan tajuu miksi, mutta minusta syksy kuluu rattoisasti kun miettii tulevaa joulua, ja odottaa joulutavaroiden tuloa kauppaan. Olen jo 24 vuotias mies, mutta joulunalla olen kuin iso lapsi, ja siitä en varmaan koskaan pääse yli.

   1
  • Emilia

   Mulla on jo oman siskon ja avopuolison siskon joululahjat hankittuna. Joulutähden ripustamista mietin, mutta siitä voisi tulla jo sanomista.
   Jouluna on ok lapsettaa! <3

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.