VALIKKO
4.11.2019 12:00

Käsintehtyjä mattoja rakkaudella – Sukhimatot

Kaupallinen yhteistyö: Sukhimatot

Olen viimeisen vuoden aikana muuttanut ostokäyttäytymistäni radikaalisti. Lohtushoppailu on vaihtunut tarkkaan pohdittuihin hankintoihin ja yritysten eettisyyden tutkimiseen. Vanhan juuttimattomme värjäytyessä pesun jälkeen aloin pohtimaan uuden maton ostamista. Maton kokoiselta ostokselta haluan laatua ja pitkää ikää. Ilahduinkin kun Sukhimatoilta ottettiin yhteyttä ja ehdotettiin yhteistyötä.

Sukhimatot?

Sukhimatot myy laadukkaita, käsintehtyjä mattoja, jotka on valmistettu eettisesti Intiassa, Marokossa, Nepalissa ja Turkissa. Sana sukhi tarkoittaa onnellista nepalin kielellä ja Sukhimatot yrityksenä pyrkii tekemään asiakkaan lisäksi myös työntekijänsä onnellisiksi.

Työntekijöiltä ei vaadita aikaisempaa koulutusta vaan heidät koulutetaan töihin tullessaan. Palkkaa maksetaan työntekijöille reilusti, jopa 3 kertaa alueen keskitasoa enemmän. Työpajat ovat turvalliset ja avarat, mutta halutessaan töitä voi tehdä myös kotoa ja hoitaa samalla lapsia. Maton valmistuttua se kuljetetaan lähimmälle työpajalle, josta matto matkaa uudelle omistajalleen.

Sukhimatot

Laatua ja yksilöllisyyttä

 

Sukhimatoilla arvostetaan jokaista vaihetta, joka käsityöhön menee. Materiaalit valitaan huolella ja villa on laadukasta. Itse käsitöitä tekevänä ihmisenä minulle on hyvin tärkeää, että tekijä saa työstään asianmukaisen korvauksen. Olen iloinen, että Sukhimatot jakaa tämän näkemyksen ja verkkosivuillaan esittelee matontekijät. Jokaiseen mattoon solmitaan mukaan lappu, jossa lukee tekijän nimi. Verkkosivuilla nimi saa kasvot ja itse saa mahdollisuuden kiittää valmistajaa matostaan.

huopapallomatto

Suhkimatot tehdään tilauksesta, jotta saat juuri mieleisesi ja omiin tarpeisiisi vastaavan maton. Tästä johtuen Suhkilla ei ole poistomyyntejä, mutta välillä varastoon eksyy mattoja, jotka eivät ole vielä löytäneet kotia. Näitä mattoja myydään alennushinnoin ja samalla tehdään varastoon tilaa uusille malleille. Varastomyynnissä on muun muassa kirjoitushetkellä reilulla alennuksella myynnissä 400cm x 300cm Naima-matto, joka on aivan ihana mutta valitettavasti aivan liian suuri meille.

palmikoitu huopamatto

Selailtuani Sukhimattojen sivuja aloin himoitsemaan meille villamattoa. Suljetuista lenkeistä tehty villamatto näyttää ihanan pehmeältä ja varmasti talvisin lämmittäisi helposti palelevia varpaitani. Luonnonmukaiset sävyt kestävät aikaa ja sopivat kotiin kuin kotiin. Myös palmikoitu villamatto näyttää niin pehmeältä, että sängyn sijaan nukkuisin kissojen kanssa kippurassa olohuoneen lattialla.

 

Ihanat huopapalloaluset

 

Sain itse valita kotiimme kaksi huopapalloalusta pallomattojen värimaailmasta. Valinta oli yllättävän vaikea, sillä kaikki värit olivat todella herkullisia. Kirjava Alisha olisi sopivan leikkisä, mutta myös beige Roshni olisi ihanan harmoninen. Kysyin poikaystäväni mielipidettä avukseni, mutta sain vain vastauksen ”kyllä sä osaat päättää”. Lopulta päädyin jouluiseen punaiseen ja turvaväriini mustaan.

Sukhimatot

Huopapalloaluset paketista ottaessani huokaisin syvään, sillä jälki oli tasaisen kaunista. Huopapallot olivat ihanan pehmeitä, mutta silti kiinteitä ja pitivät muotonsa. Värit olivat kirkkaat, punaisen eri sävyt erottuivat selkeästi ja musta oli oikeasti musta eikä harmahtava.

 

Sukhimatot

Musta Jessica luo ihanan kontrastin muuten vaaleasävyisen sisustuksemme kanssa. Se on täydellinen lisä kattaukseen teepannun alle tai nostamaan kakun juhlapöydän kuningattareksi. Jos viereen asettaisi juustoja puiselle leikkuulaudalle olisi yhdistelmä täydellinen.

Sukhimatot

Glögitarjoiluun valitsin punaisen eri sävyissä komeilevan Biancan. Maton värit huokuivat joulua ja vetivät jouluihmistä puoleensa kuin magneetti. Vaikka ensisijaisesti ajattelin alusta jouluiseen kattaukseen, tulen käyttämään sitä ympäri vuoden.

Aloin hieman haaveilemaan huopapallomatosta kuusen alle, joko tässä ihanassa punaisen sävyssä taikka sitten valkoisena…

Käy tutustumassa Sukhimattoihin Facebookissa ja Instagramissa! Laita samalla instagramissa seurantaan blogin instagram @hoskanden.

Kommentit

 • Milla Sukhilta

  Kiitos Emilia todella kivasta postauksesta 🙂
  Itsekin rakastan sitä valtavaa Naima-mattoa, olisipa enemmän pinta-alaa!

   0
 • Millamaarit

  Melko uusi tuttavuus minulle nämä sukhimatot. Oli kiintoisaa lukea miten tuotteet syntyvät. Todella kauniita tuotteita ja värimaailma ihastuttava. Ihanat kuvat.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.