VALIKKO
9.12.2019 12:45

Kestovanulaput ja hedelmäkassit – kotitekoiset ekojoululahjat

Pidän lahjojen tekemisestä itse. Kotitekoinen lahja on arvoltaan suurempi ja usein myös ekologisempi kuin kaupasta ostetut lahjat. Itse sujautan pukinkonttiin tänä vuonna kestovanulaput ja muutaman hedelmäpussin.

ekojoululahjat

Tänä jouluna pyrin antamaan käytännöllisiä lahjoja, jotka hieman ohjaavat saajaa elämään ekologisemmin.

Kestovanulaput

kestovanulaput

Kestovanulapuista mainitsin aiemmin jo kestotuote-postauksessani. Kerroin niiden olevan liian kovia omaan makuun, mutta toista mallia testattuani totesin, että kovuus johtuikin popcorn-silmukoista. Nämä pelkillä pylväillä tehdyt laput ovat pehmeitä ja miellyttäviä käyttää. Laput voi pestä lakanapyykin seassa 60 asteessa, joten lisää pyykkiä ei kerry.

Kestovanulaput ovat aloittelijallekin sopiva, helppo projekti. Virkkaustyö tutustuttaa erilaisiin silmukoihin ja valmistuu nopeasti. Kurkkaa täältä ohjeet silmuikoihin.

Tarvitset pehmeää puuvillalankaa, esim. Novitan cotton soft

Käsialalle sopiva koukku. 3 on hyvä, jos ei tunne omaa käsialaa.

ketjusilmukka kestovanulappu kestovanulappu kestovanulaput

Luo ”taikarengas” pyöräyttämällä lankaa sormen ympärille.

Tee kahden silmukan ketju ja sitten renkaaseen 12 pylvästä. Kiinnitä piilosilmukalla ensimmäisen pylvään huippuun. Virkkaa jälleen kaksi ketjusilmukkaa, sitten yksi pylväs ketjusilmukkajonon juureen, jonka jälkeen 2 pylvästä jokaiseen edellisen kerroksen pylvääseen. Yhdistä ensimmäisen pylvään huippuun piilosilmukalla. Toista vielä kolmas kerros samoin. Katkaise lanka ja vedä viimeisen silmukan läpi. Päättele.

 

kestohedelmäpussi

Kestohedelmäpussi

Vanhempani syövät paljon hedelmiä ja vaikka pistän vastaan, sujahtavat mandariinit muovipussiin. Kestohedelmäpussi on ekologisempi vaihtoehto muoville ja koneessa pestävä likaantuessaan. Kestohedelmäpussi on kestovanulappujen tavoin todella helppo projekti aloittelijalle. Nauha jää pussin sisäpuolelle, mutta on käytettävissä sieltäkin. Jos haluaa alkaa kikkailemaan, voi pussin ulkopuolelle tehdä napinläven ja narunkin samasta kankaasta kuin pussin. Nyöriksi voi pujottaa letitettyä puuvillalankaa tai vaikka juuttia.

Kevyttä puuvillakangasta

Nauhaa tai narua

kestohedelmäkassi kestohedelmäkassi kestohedelmäpussi

Mittaa kankaasta sopivan kokoinen suorakaide. Leikkaa kappale kaksi kertaa niin leveäksi kuin haluat ja lisää korkeuteen 3cm. Itselläni tässä 45cm x 38cm. Lisää vielä reunoihin (paitsi yläreunaan) 1cm saumanvara.  Taita kappale kaksin kerroin, oikeat puolet vastakkain. Ompele sivusauma ja alasauma kiinni suoralla tikillä. Huolittele siksakilla. Taita yläreunasta noin 1,5cm nurjalle puolelle ja sitten taas 1,5cm. Ompele läheltä reunaa suoralla. Muista jättää pieni nauhan mentävä aukko. Pujota nauha paikalleen.

Kommentit

  • Sini

    Tosi hyvät lahjaideat! Tein kesällä itselleni omat kestovanulaput ja omaan käyttöön ne ovat aivan loistavat, mutta ulkonäön puolesta ne eivät oikein lahjaksi sopisi 😀 Pitäisi vielä harjoitella niiden tekemistä!

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.