VALIKKO
26.8.2019 12:00

Kuinka ommella haalarimerkki? Haalarin lyhyt oppimäärä

Kuinka ommella haalarimerkki? Se on kysymys joka pyörii varmasti useamman fuksin mielessä näihin aikoihin. Jotkut marssivat suoraan lankaostoksille kuten itse tein, kun taas toiset liimaavat merkkinsä pikkuserkkuni tavoin. Opintojeni aikana olen ommellut merkkejä jo reilusti, osan omaan haalariin ja osan ystäville.

Vaikka omat juhlat on jo juhlittu suurimmin osin, on syksyllä vielä edessä iso ompeluprojekti kun alaa vaihtavan siskoni vanhasta haalarista on siirrettävä merkit uuteen. Teen sen kaiken kuitenkin erittäin mielelläni, Netflixistä vain päälle uusi suosikkini Gilmoren tytöt ja kuppiin hyvää teetä. (Ompelen haalarimerkkejä siis niin mielelläni ettei kuvissa näkyvä ole edes omani vaan opiskelutoverini.)

kuinka ommella haalarimerkki

Ommeltuani kaiken kaikkiaan yli sata haalarimerkkiä olen oppinut yhtä sun toista ompelusta ja tahdonkin jakaa huomioni jos niistä on tulevaisuudessa apua muille.

  • Käytä karhulankaa. Tämä on ehdoton ykkönen! Karhulanka on vahvaa eikä kulu/katkea yhtä helposti kuin tavallinen ompelulanka.
  • Valitse vahva teräväkärkinen neula. Osa merkeistä on hyvin paksuja ja välillä ikäviä ommella, vahva neula menee helpommin läpi paksummastakin kankaasta.
  • Ompele merkki useammalla langanpätkällä kiinni. Jos lanka jostain syystä katkeaa, ei koko merkki pääse tipahtamaan kun välissä on useampi solmu.
  • Tue kangasta lahkeen sisäpuolelta ommellessa. Näin vältät lahkeen yhteen ompelun ja työ nopeutuu.

 

kuinka ommella haalarimerkki

Kuinka ommella haalarimerkki?

Karhulankaa

Neula

Hakaneuloja/nuppineuloja

Haalarimerkki

Ja tietty myös itse haalari

kuinka ommella haalarimerkki

Kiinnitä merkki haalariin hakaneuloin. Leikkaa langasta sopivan mittainen pätkä. Olen huomannut käsivarren olevan sopiva mitta. Tällöin lankaa on riittoisasti, muttei niin paljoa että se menisi solmuun.

kuinka tehdä solmu lankaan

Tee lankaan solmu kiertämällä pää sormen ympärille muutaman kerran ja sitten työntämällä neula kierteiden ali, kiristä. Solmusta tulee näin paksu eikä se tule kankaasta läpi.

kuinka ommella haalarimerkkiKuinka ommella haalarimerkki

Aloita ompelu työntämällä neula haalarin ja merkin läpi. Tee uusi pisto haalariin, juuri merkin viereen. Työnnä neula ulos merkin läpi, hieman edellisen piston yläpuolelle. Tee viimeinen pisto vain haalarista läpi eli jätä lanka lahkeen sisäpuolelle.

kuinka päätellä lankakuinka päätellä lanka

kuinka päätellä lanka

Tee solmu tekemällä langasta pieni lenkki ja kiertämällä häntä sen läpi muutaman kerran, kiristä. Työnnä häntä neulan avulla merkin ja haalarikankaan väliin.

 

Käy seuraamassa blogia instagramissa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.