VALIKKO
21.10.2019 12:00

Kuka päättää sisustuksesta yhteisessä kodissa?

Lentävä joogamatto -blogin Eija kyseli hiljattain instagramissaan kuka päättää sisustuksesta yhteisessä kodissa. Eija oli juuri muuttamassa kumppaninsa kanssa uuteen asuntoon ja pohti samaa asiaa jota mekin helmikuussa. Meillä on kyseessä ensimmäinen yhteinen asunto ja sen takia aihe nousee aina välillä tapetille.

kuka päättää sisustuksesta yhteisessä kodissa

Kuka päättää sisustuksesta yhteisessä kodissa?

Meillä on hyvin samanlainen sisustustyyli keskenämme ja jo ennen kuin aloimme virallisesti seurustelemaan, lähettelimme toisillemme sisustuskuvia myöhään yöhön. Yhteinen tyyli on helpottanut sisustamista hyvin paljon. Saan tehdä uusia hankintoja ilman suurempaa hyväksyttämistä ja vain todeta ”hei rakas, ostin tällaisen.” Taulujen paikat ja kehykset pohditaan yhdessä ja uskallamme avata suumme jos värit eivät ole harmoniassa keskenään. Suurin erimielisyys onkin tainnut olla koristetyynyjen määrästä, minun mielestäni niitä ei ole milloinkaan tarpeeksi, kun taas poikaystävä ei jaksaisi illalla heitellä kahta useampaa tyynyä sängystä pois.

kuka päättää sisustuksesta yhteisessä kodissa

Minimalisti ja maksimalisti samassa taloudessa

Olen viime vuosina karsinut todella paljon tavaraa, sillä olen todennut pärjääväni vähemmällä. Vaikka lakanasettejä omistan edelleen aivan liian monta, lähti muutossakin vaatteita kirpputorille ja koriste-esineitä kiertoon. Haluan, että omistamani esineet ovat funktionaalisia ja kauniita.

yhteinen koti

Poikaystäväni on eri koulukuntaa. Hän omistaa useita videopelejä, konsoleita ja elokuvia. Se ei ole huono asia ollenkaan ja hän saa omistaa niin paljon kuin haluaa kunhan säilytystilaa riittää. Ongelma on kuitenkin juuri se säilytys. Siinä missä en itse arvosta elokuvien kertymistä hyllylle pölyttymään, haluaa poikaystävä esitellä kokoelmaansa. Muuton aikana pääsimme kompromissiin siitä että työpöytä on hänen aluettaan ja figuureita saa Lundian hyllyille kertyä. Minulla siis ei olisi hyllykön koristeluun mitään sanomista. Olemmekin pitäytyneet päätöksessä ja omista esineistäni hyllyssä on vain kaksi viimeistä Harry Potter -kirjaa ja kynttilänjalka, joka on saanut uuden toimikuvan lohikäärmeen alustana.

yhteinen koti

Olen todella iloinen siitä, että olemme saaneet kodista meidän molempien näköisen ja myös kodin tuntuisen. Toki likaisen värinen muovimatto tökkii molempia, mutta sen kanssa on opittu elämään edes jotenkin.

Jos joskus edessä on omistusasunnon remontointi, uskon että selviämme siitäkin sovussa. Art deco henkiset tapetit ihastuttavat meitä molempia, kuten myös näyttävät pesualtaat ja tassuammeet.

Kommentit

  • Lentävä joogamatto

    Tuo minimalisti ja maksimalisti samassa taloudessa voisi olla aikamoinen yhtälö 🙂 Meillä on nyt kolmas yhteinen koti avopuolisoni kanssa. Ollaan taas kaksiossa, kuten ensimmäinen asuntomme oli. Välissä asuimme isossa talossa, missä haasteeksi muodostui, etten minä nauti siitä että koti on työleiri ja mies nimenomaan on kotipuuhastelija. Nyt tuumaillaan parhaillaan, minkälainense neljäs asuntomme tulee olemaan. Mutta rakkaus on aina tärkeämpää kuin se, miten monta kirjaa, huonekalua tai astiaa kummallakin on 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.