VALIKKO
23.9.2019 12:00

Mehevä porkkanakakku päiväkahville ja juhlapöytään

On yksi herkku jota voisin syödä vaikka joka päivä, tämä mehevä porkkanakakku. Pidän porkkanasta, kanelista ja tuorejuustosta, jotka kaikki antavat makua tälle taivaalliselle kakulle. Porkkanakakku tuo yhteen kaikki vuodenajat kun raikas kesäinen tuorejuusto kohtaa kanelin, joka tuo mieleen vuoden pimeän ajan ja keittiöstä leijailevan joulun tuoksun. Porkkanakakku sopiikin mielestäni jokaiseen juhlaan, kesän syntymäpäivistä joulupöytään.

mehevä porkkanakakku

Sain reseptin seitsemännellä luokalla silloiselta ystävältäni. Vaikka kyseinen henkilö lähti elämästäni, porkkanakakku jäi. Tämä kakku on perheemme suosikki, sillä se on maukas ja todella helppo valmistaa. Aikaa kuluukin oikeastaan vain kakun paistamiseen ja jäähtymisen odotteluun. Ainakin itselleni paras hetki kakun teossa on nimittäin se kun saa kaataa tuorejuustokuorrutteen kakun päälle ja vihdoin maistaa.

mehevä porkkanakakku

Siskoni päätti yläasteella ystävänsä kanssa leipoa porkkanakakkua. Sain koko ajan olla neuvomassa millä terällä porkkanat kannattaa raastaa, mistä löytyy tomusokeri ja lopulta huomasin tehneeni kakun yksin. Eräänä päivänä, oman historian tuntini päätyttyä opettaja, siskoni luokanvalvoja lähestyi minua, ”joko on nakki napsahtanut?”. Olin ihmeissäni ja kysyin mitä opettaja tarkoitti. Vastaus kuului: ”Meillä on myyjäiset tulossa ja ajattelin, että sinä se kuitenkin leivot. Siskosi kertoi ’me kaverin kanssa teimme porkkanakakkua, tai oikeastaan Emppu sen teki’”.

mehevä porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku

2 kananmunaa

1 ½ dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja

3 dl porkkanaraastetta (eli noin kolme keskikokoista porkkanaa)

¾ dl öljyä

 

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja purista pois suuri osa mehuista.

Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon sekaan.

Lisää puolet öljystä, sekoita joukkoon porkkanaraaste ja sen jälkeen loput öljystä

Kumoa voideltuun, halkaisijaltaan noin 20cm irtopohjavuokaan tai syvään piirakkavuokaan.

Paista 200 °C 40min. Kuorrutteen voit valmistaa paistumisen aikana jääkaappiin odottelemaan.

 

Kuorrute

50g voita

100g tuorejuustoa

2-4dl tomusokeria (riippuen siitä kuinka tukevaa kuorrutteesta haluaa)

2tl vaniljasokeria (tai enemmän maun mukaan)

 

Sulata voi. Pehmennä tuorejuustoa haarukalla ja sekoita siihen noin 2 dl tomusokeria. Lisää sulatettu voi. Sekoita. Mausta vaniljasokerilla.

Kumoa kuorrute kakulle vasta kun pohja on täysin jäähtynyt, muuten kuorrute sulaa!

 

Seuraa blogia instagramissa @hoskanden

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.