VALIKKO
11.11.2019 12:00

Minimalismi – miten se näkyy elämässäni

Ilmastokriisin ollessa pinnalla myös minimalismista puhutaan, mutta usealle jää edelleen epäselväksi mitä minimalismi loppujen lopuksi on. Minimalismiin liitetään valkoiset ja avarat kodit, jotka näyttävät asumattomilta. Koriste-esineiden määrä on minimissä ja muutama kirja siististi rivissä.

Joissakin tapauksissa tilanne on tämmöinen, muttei omalla kohdallani. Jokaisen määritelmä minimalismille on yksilöllinen, mutta yhteistä on se, että pyritään tulemaan toimeen vähemmällä. Minimalismin ytimessä on käsitys siitä, ettei tavara tuo onnea.

minimalismi

Minimalismi ja minä

Ennen shoppailin harrastuksena. Saatoin ostaa vaatteita, joita käytin kerran ja sen jälkeen unohdin vaatekaapin perälle. Homma alkoi ahdistamaan, kun tajusin kuinka paljon rahaa olen käyttänyt vaatteisiin kun olisin voinut sen sijaan matkustaa Savonlinnaan ystävän luo.

Turhauduttuani kulutustottumuksiini vietin yön laputtaen vaatteita kirpputorille päästäkseni niistä eroon. Päätin pitää vain vaatteet joita oikeasti käytän ja jotka ovat monipuolisia eri asukokonaisuuksissa. Ihan täydellistä kapselivaatekaappia en ole kuitenkaan vielä saavuttanut enkä välttämättä tule saavuttamaankaan, sillä talvet Suomessa ovat kylmiä enkä halua käyttää samaa neuletta päivittäin.

minimalismi

Astioita on myös kertynyt kuin huomaamatta, vaikken niihin itse ole kauheasti laittanutkaan rahaa. Hyvä astiasto on jo teinistä asti ollut ylpeyteni ja on sellainen asia josta tuskin tulen ikinä karsimaan muutamaa mukia enempää. Hyvät astiat kestävät aikaa ja jatkavat matkaa tuleville sukupolville.

Olen pitkään haaveillut jouluastiastosta, jonka kaivaisin esiin vain kerran vuodessa. Nyt olen kuitenkin ymmärtänyt sen olevan turhaa ja tuon joulun kattaukseen pienillä yksityiskohdilla. Haluan jokaisen omistamani esineen olevan käytännöllinen ja vaalin niitä siihen saakka, etteivät ole enää korjattavissa.

minimalismi

Omat arvot minimalismin ytimessä

Minimalismi ei tarkoita sitä, että yhtäkkiä kaikki maallinen omaisuus tulisi heittää huspois kaatopaikalle ja nukkua vain ohuella futonilla kolmen lapsen kanssa pienessä yksiössä. En siis sano, että kyseinen toimintatapa on väärin ja ihminen tekee omat valintansa. Tämä ei vain ole se tapa, jolla itse toimin. Itselleni minimalismi on sitä, että teen tilaa asioille, joilla oikeasti on merkitystä. Haluan pitää hyllyssä kirjat, joihin palaan yhä uudestaan ja ne vinyylit, joiden kuuntelu tuottaa iloa.

 

Jokaisella on oma tyylinsä elää minimalistisesti, mutta itselleni minimalistisuus ei sulje pois värikästä sisustusta useine koristetyynyineen. Tärkein on pohtia mikä itselle on tärkeää ja elää sen mukaan.

Seuraa blogia instagramissa @hoskanden

Kommentit

 • Lentävä joogamatto

  Tuo on jotenkin helposti omaksuttava ja toteutettava käsitys minimalismista. Itsekin olen innostunut minimalismista ja ahdistunut tavarasta ja turhasta tilasta. Netflixissä on muuten hyvä dokkari Minimalism. A documentary about the important things.

   2
  • Emilia

   Moni ihmettelee miten pystytään asumaan kahdestaan kahden kissan kanssa 40 neliöisessä asunnossa mutta isompi tila tuntuisi turhalta. Tosta netflixin dokkarista tykkäsin tosi paljon!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.