VALIKKO
19.8.2019 12:00

Mitä olemme korvanneet kestotuotteilla

mitä olemme korvanneet kestotuotteilla

Aina ilmastonmuutoksesta puhuessa tulee kysyttyä itseltä mitä olemme korvanneet kestotuotteilla omassa elämässä? Kun lähdin pohtimaan asiaa huomasin että yllättävän monta tuotetta on meillä kestona kertakäyttöisen sijaan. Tässä kattava lista siitä mitä olen itse kokenut matalan kynnyksen korvaamiseksi. Bamokon bambupillit unohtuivat kuvata, mutta niistä olen tykännyt niin että niitä annoimmee myös joululahjaksi viime vuonna.

Mitä olemme korvanneet kestotuotteilla

mitä olemme korvanneet kestotuotteilla

Juoma ja ruoka

KeepCup on ollut uskollinen kumppanini jo vuodesta 2012 kun ostin ensimmäisen kuppini Helsingin Kaffecentralenista seuraavan päivän Helsinki-Rovaniemi junamatkaa varten. Muutama vuosi myöhemmin Lontoossa asuessani ostin isomman KeepCupin joka on tällä hetkellä poikaystäväni, sillä päädyin ostamaan taas uuden viimeisimmältä reissulta. KeepCup lupaa pitää kahvin ja teen lämpimänä pidempään kuin kertakäyttöiset kupit ja ohessa näyttää hyvältä. Kuppien osia voi myös vaihdella ja ensimmäisen KeepCupini vyöte löysi uuden paikan ystäväni kupista.

Kukallinen termospullo oli syntymäpäivälahja poikaystävältä. Olin jo pitkään puhunut Chilly´s pullojen kylmää pitävästä ominaisuudesta joka on ollut oleellinen kesän aikana. On ihana lähteä pidemmäksi aikaa ulos kun tietää ettei vesi lämpene kuumassa autossakaan.

Emme tykkää ostaa valmisaterioita vaan teen itse eväät jos toisella on eväitä vaativa meno tiedossa. Nyt kesällä poikaystävä on lähtenyt töihin mukanaan eväät Ikean maailman parhaassa lasirasiassa, pähkinät pilttipurkissa ja omat aterimet repussa. Valmisaterioista kertyy aivan järjetön määrä roskaa kun salaateissakin on erikseen yläkerros, muovihaarukalla oma muovinsa ja salaatinkastikekin omana pussinaan. Omat eväät säätävät myös rahaa.

mitä olemme korvanneet kestotuotteilla

Ostokset

Kauppaan lähtiessä meillä on aina kestokassi mukana. Jos lähden kaupungille vain pikkulaukun kanssa, on kangaskassi helppo taittaa pieneksi laukuntäytteeksi. Muovinkulutuksen vähentämisen lisäksi kangaskassi toki näyttää paremmalta kuin muovipussi.

Kaupassa meillä on käytössä myös omat hedelmäpussit. Itse virkatun verkkopussin lisäksi käytössä on H&M lakanapussi. Omat pussit eivät vaa’alla paljoa paina ja vähentävät muovin kulutusta. Verkkopussi on helppo virkata ja pestä muun pyykin kanssa.

mitä olemme korvanneet kestotuotteilla

Kauneudenhoito

Vanulaput on meillä korvattu virkatuilla. Puuvillalangan saa pestä 60 °C joten likaiset laput on helppo heittää lakanapyykin sekaan. Virkatut laput eivät toki ole meillä kovalla käytöllä, sillä ne ovat omaan makuun liian kovia ja suunnitelmissa onkin tehdä kissan kynsimästä pyyhkeestä uusia.

Lunetten kuukuppia olen käyttänyt viitisen vuotta enkä vaihda pois. Kuukupin kanssa pääsen välillä kokonaan unohtamaan kuukautisten olemassa olon sillä ohivuotoja ei tarvitse pelätä ja itse kuppia ei tunne ollenkaan. Lunette valmistaa ja pakkaa tuotteensa Suomessa ja nykyään niitä saa päivittäistavarakaupoistakin! Lunette tarjoaa verkkosivuillaan kattavan infon kaikesta kuppiin liittyvästä.

Uusin tuote vessakaapissamme on Oriculi, bambuinen puikko korvien putsaukseen. Kokemusta on vain kerrasta, mutta sekin positiivista. Kun vanupuikkoja saa kulumaan useita ja ne usein vain tunkevat vaikkua syvemmälle, saa Oriculilla sen näppärästi ”lapioitua” pois. Itseä bambu materiaalina hirvitti, tai oikeammin pohditutti raapiiko se korvaa mutta käyttökokemus oli mukava

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.