VALIKKO
14.4.2019 19:47

Sisustaminen kissataloudessa osa 1 – kissatalouden haasteet

Ennen poikaystäväni tapaamista kissat olivat minulle vieras asia, sisustaminen kissataloudessa vielä vieraampi. Olin aivan ihmeissäni, mitä kasveja voin hankkia? Minne voin laskea viltin? Missä kissat nukkuvat? Kaikki oli aivan uutta. Kissoista opin paljon, mutta sisustamiseen en ehtinyt puuttua ennen kuin poikaystäväni päätti ruveta kouvolalaiseksi. Poikaystävän entinen asunto oli kissaystävällinen ja suurimmat ongelmat tulivatkin eteen vasta yhteisessä kodissa. Käännyin parhaan ystäväni Googlen puoleen, mutten löytänyt muuta kuin vauva.fi –palstoja siitä kuinka kissat tuhoavat sohvan. Kiva, tätä odotinkin.

sisustaminen kissataloudessa

Tiedän, etten ole ainut joka painii asian kanssa ja siksi haluan tarjota tukeni kaikille, joille kissat ovat uusi ja outo asia. Sisustaminen kissataloudessa on nimittäin taitolaji. Seuraavat pari sunnuntaita kirjoittelenkin siitä mitä haasteita olemme kohdanneet kissojen kanssa ja mitä sisustusratkaisuita olemme tehneet nelijalkaisten kavereiden viihtyvyyden eteen. Tänään perehdytään haasteisiin, joita kyllä riittää.

sisustaminen kissataloudessa

Tillandsiat lentelevät hyllyiltä alas ja esivalintakokeen materiaalista nakerretaan kulma, kissoilta mikään ei ole turvassa.

Karvat

Kissankarvoja löytyy kaikkialta, siis aivan kaikkialta, tuoleilta, puhtaista tiskeistä ja jopa paidan sisältä. Siistille all-black lookille saa sanoa hyvästit kun molemmista kissoista irtoaa valkoista karvaa. Valkoisiakaan vaatteita ei sen puoleen voi käyttää, sillä toisesta kissasta irtoaa myös mustaa karvaa…

Hiekka

Jos jotain on vielä enemmän kuin karvoja, se on kissanhiekka. Nuorempi kissoista kuopii vessaa kuin viimeistä päivää ja kylppäri onkin pikkuhiljaa muuttumassa hiekkalaatikoksi. Hiekka kulkeutuu kissojen tassuissa ja omissa jaloissa keittiöön, olohuoneen matolla ja sänkyyn asti.

ohraruoho kissoille

Kasvit

Jos rakastat viherkasveja, älä hanki kissoja. Suurin osa kauniista kasveista on myrkyllisiä kissoille ja vaarana on joko kasvin tai kissan kuolema, eikä kumpikaan ole suotavaa. Puistokultapalmu olisi kyllä ihana ja kissaturvallinen, mutta heinämäiset lehdet oikein houkuttelee nakertelemaan.

Tietokoneet

Kotona työskentely on meillä lähes mahdotonta. Nuorempi kissa rakastaa tunkea tietokonepöydälle poikaystävän pelatessa ja vanhempi viihtyy sylissäni suurimman osan siitä ajasta kun istun. Ei se sinänsä haittaa, mutta jos puolet kissan kropasta on käden päällä on liikeradat rajoittuneempia. Toisaalta ei tekstiäkään tarvitse tuottaa itse jos kissa hyppää näppäimistön päälle ja täydentää tekstiä sanomalla ”<weeeeeeeeeeeeeeeeE”.

sisustaminen kissataloudessa

Ruokailu

Tähän pätee sama kuin edelliseen, en saa ruokapöydässäkään rauhaa kun Ruusun on päästävä syliin. Leo taas tykkää käydä maistelemassa ruokia jos selkänsä kääntää. Suurin ongelma on kuitenkin ollut istumaan pääseminen kun kissat makoilevat ruokapöydän ääressä tuoleilla, pöytäliinan helman takana teltassa.

Neulominen

Olen oppinut kantapään kautta olemaan laskematta lankoja ja puikkoja alas. Leo rakastaa nakertaa kaikkia maailman lankoja, eivätkä ilmeisesti puikotkaan ole hassumpia. Nykyään neuleet pysyvät visusti piilossa, jos en ole lähettyvillä.

sisustaminen kissataloudessa

Kissojen kanssa ilmenee aina uusia pikkujuttuja, mitkä ärsyttävät. Mikään ei silti voita sitä tunnetta kun käpertyy viltin alle, Netflixin ääreen teekuppi kädessä ja kissa kiipeää syliin. Haluankin siis muistuttaa, että tämä teksti on kirjoitettu puhtaasti pilke silmäkulmassa ja pienet tuholaiset ovat meille maailman rakkaimpia olentoja.

Kommentit

 • Jenni

  Meillä oli aikoinaan kanssa kaks kissaa, toki maalla asuessa ne oli myös ulkokissoja, eli onneksi hiekkalaatikko-ongelmaa ei ollut 😀

  Mutta muuten kuulostaa tutulta ja paras juttu oli kun toinen niistä nukkui joka yö mun pään yläpuolella tyynyllä, leipoi päätä ka kehräsi 🙂 mut sit taas toisaalta oli ne raavitut tapetit ja sohvat…..

   0
  • Emilia

   Kyllä ne kaikki huonot puolet kumoutuu kun saa kissoilta niin paljon rakkautta <3 vuokrakämpässä kyllä saa vähän olla varpaillaan tuhoutuuko asunnosta jotain…

    0
 • Terveisiä käpälämäeltä

  Nahkasohva + kissa = katastrofi!
  Teoriassa erinomainen yhdistelmä: ei kerää karvoja, eikä pölyä ja on helppo pyyhkäistä puhtaaksi.
  Mutta…
  Kissojen on kertakaikkiaan mahdotonta vastustaa houkutusta olla raapimatta nahkaa – edes vähän! Edes yhden kerran yhdellä kynnellä!
  Eikä sitten enempää tarvitakaan niin on 800€:n sohva pilalla.
  Kangassohvaa joutuu jatkuvasti imuroimaan ja vähintään kerran vuodessa pesemään tekstiilipesurilla, mutta se on kuitenkin nahkasohvaa kynnenkestävämpi vaihtoehto.

  VAROITUS! Älä koskaan erehdy laskemaan nahkalaukkua valvomatta käsistäsi kissataloudessa! Kissankynnynraapaisu Vuittonin kyljessä voi nostaa verenpaineen hetkessä hengenvaarallisiin lukemiin.

   0
  • Emilia

   Vähän haaveilin nahkasohvasta sitten kun on parempi rahatilanne, mutta se taitaa jäädäkin haaveeksi nyt! Meidän nykyinen sohva on aivan uskomaton, karvat eivät kerry siihen ollenkaan vaikka kissat makoilisivat koko päivän. Selkänoja vain on vähän nyppyyntynyt kynsien jäljiltä.

   Sain poikaystävältä joululahjaksi Marimekon Pasi-laukun jonka nahkahihnaa oli toinen kissoista käynyt eräs päivä hieman nakertamassa kun olin sen lattialle jättänyt… Opinpahan ettei tarvitse enää lattialle jättää

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.