VALIKKO
23.4.2019 21:25

Sisustaminen kissataloudessa osa 2 – kissatalouden sisustusratkaisut

Viikko sitten lupailin tekstiä sunnuntaille, tapani mukaan olin taas unohtanut pääsiäisen. Nyt kun olen päässyt vanhemmiltani takaisin kotiin ja heräillyt suklaakoomasta, on aika kirjoittaa. Sisustaminen kissataloudessa -postaussarjan ykkösosassa pureuduttiin kissatalouden ongelmiin, nyt pohditaan kissojen viihtyvyyttä kotonamme.

Kuten jo viime postauksessa kerroin, poikaystäväni vanha asunto oli kissojen kannalta turvallinen. Piti siis vain soveltaa edellisen asunnon oppeja nykyiseen. Ainut radikaali muutos meidän kannalta oli pesukoneesta luopuminen, jotta vessat mahtuvat kylpyhuoneeseen. Tosin tämä kosketti vain poikaystävääni, sillä edelliseen kylpyhuoneeseeni ei olisi konetta mahtunut kun hädin tuskin mahduin itsekään sisälle.

sisustaminen kissataloudessa

Karvat

Tähän emme ole vielä keksineet sen suurempaa ratkaisua, en uskokaan että karvojen määrä tulee ikinä tässä taloudessa vähenemäänkään. Tarrarulla on ainut keino saada vaatteet edustavan näköisiksi ulos lähtiessä. Rullaa näytetään usein myös ruokapöydän tuoleille, jotka pitäisi varmaan verhoilla uudelleen… Kodin tekstiilivalinnat vaikuttavat siihen kuinka karvat tarttuvat ja työtuolimme onkin jotain ihmekangasta, siihen ei tartu yhden yhtäkään karvaa.

Hiekka

Tähän on jo ratkaisu, jonka kanssa ei ole päästy pitkälle. Olemme haaveilleet top entry -vessoista, mutta hinnan takia emme ole vielä niitä hankkineet. Luokkakaveriltani sainkin hyvän idean tehdä semmoisen itse. Ison muovilaatikon kuljettaminen kävellen kolmen kilometrin päästä ei houkuttele joten odotamme hetkeä kun saamme auton lainaan. Palataan siis asiaan myöhemmin!

sisustaminen kissataloudessa

Kasvit

Meillä kaikki viherkasvit ovat makuuhuoneessa evakossa. Vaikka olohuoneen vihersisustaminen olisi ihanaa, olen tyytyväinen nähdessäni pienen viidakon heti silmät avatessani. Olohuoneessa meillä on vain kaktuksia, sillä ne antavat samalla mitalla takaisin jos kissa erehtyy niille ryttyilemään. Satunnaisesti ikkunalaudalta löytyy myös kissoille turvallista ohraruohoa, jota saa rauhassa nakertaa.

kissan ruokakulho

Kissojen ruokailu

Kissojen ruokakulhot löytyvät keittiön nurkasta, ison paperipussin vierestä. Poikaystäväni äiti oli joskus hieman vitsillä ostanut pussin, jossa lukee kissa. Pussi on oivallinen paikka säilyttää kissojen nappuloita. Tarjolla nappulat ovat beigessä H&M homesta ostetussa kulhossa. Pieni lasinen kulho on tarkoitettu märkäruoalle ja löytyi Ikeasta pitkän metsästyksen jälkeen.  Vesikulho on samanlainen kuin nappulakulho ja se sijaitsee olohuoneen puolella. Ihmettelimme pitkään mikseivät kissat juoneet ja myöhemmin luimme netistä, ettei vesi välttämättä maistu, jos kuppi on sijoitettu liian lähelle ruokaa. Siirsimme vesiastian kauemmas ja sen jälkeen kissat ovat juoneet innokkaasti.

sisustaminen kissataloudessa

Kissojen uni

Sanon nyt sen, mitä monet kissanomistajat varmasti ajattelevat. Jos hankit kissan, älä osta sille petiä. Aivan turha ostos, siinä ei tulla nukkumaan. Laitoin kissoille tyynyn Kallax-hyllykön tyhjään koloon, Ruusu on nukkunut siellä kerran kahden kuukauden aikana. Sohva, ruokapöydän tuolit ja jopa työtuolin selkänoja ovat parempia paikkoja nukkua kuin peti.

sisustaminen kissataloudessa

Virikkeet

Eteisen naulakon alta löytyy Etsystä ostettu raapima-alusta. Katseenkestävin tapa pitää kynnet kunnossa toimii myös hyvänä kenkätelineenä ja eteiseen jää enemmän tilaa juosta laserosoittimen punaisen pisteen perässä.

Eteisen nurkasta löytyy myös vanha, matala kiipeilypuu. En ole ikinä ymmärtänyt miksi kiipeilypuut ovat niin isoja ja rumia. Kiipeilypuu ei ole aikoihin kissoja kiinnostanut ja joutaisi kaatopaikalle. Tilalle olemme kaavailleet korkean, sisalköydellä päällystetyn pylvään pystyttämistä.

Ikkunalaudoilla kissat viihtyvät edelleen hyvin, varsinkin nyt kun puissa alkaa olemaan enemmän lintuja. Harva se päivä kuuluu ikkunalaudalta säksätystä kun Leo bongaa uuden kivan linnun ulkoa.

sisustaminen kissataloudessa

Vaikka sisustaminen kissataloudessa haasteellista onkin, on asunto ystävällinen ja turvallinen karvakavereille jo pienillä muutoksilla. Kompromisseja on tehty, mutta kaikki vaiva on sen arvoista kun kotona viihtyvät ihmiset ja kissat.

Voisin kirjoitella kissojen kanssa elämisestä enemmänkin, jos se vain kiinnostaa. Mimmoisia kissajuttuja haluaisitte kuulla?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.