VALIKKO
2.12.2019 12:00

Studia-messut 2019 – 4 kohdan tärppilista messuille

Huomenna tiistaina Helsingin messukeskuksessa alkaa Studia-messut. Kaksipäiväiset jatko-opintomessut tarjoavat tietoa opiskelumahdollisuuksista toisen asteen koulutuksen jälkeen. Itse olen messuilla hääräilemässä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin pisteellä. Jos kulttuurialan koulutukset kiinnostaa, vastaan mielelläni kysymyksiin.

Studia-messut

Muistan oman visiittini Studia-messuille abivuonna 2014. Olin aivan hukassa tulevaisuuteni kanssa. Ajattelin haluavani oikeustieteelliseen opiskelemaan, mutta välivuosikin houkutteli ja pohditutti, onko yliopisto edes itselleni oikea paikka. Messuilla kassiin kertyi läjäpäin tietoa eri korkeakouluista, mainoskarkkeja ja yksi kumiankkakin. Tulevaisuuteni oli silti yksi iso kysymysmerkki.

Studia-messut 2019

Jottei tämän vuoden kävijät olisi yhtä eksyneitä kuin itse olin, ajattelin listata muutaman vinkin ja asioita, joita itse haluaisin messuilla nähdä, jos haku olisi ajankohtainen. Kirjoitan sillä kokemuksella, jota viime vuonna itse sain työn lomassa ständejä kierrellessäni.

Studia-messut

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kukaan tuskin yllättyy, että oma opinahjoni löytyy tärppilistalta. Xamkia on tänä vuonna edustamassa opiskelijoilta jokaiselta kampukselta ja mahdollisimman laajasti eri koulutuksista. Paikalta löytyy muun muassa rakennustekniikan insinööriopiskelija ja melkein valmis ensihoitaja. Xamkin löydät osastolta 5g49

Heijastimet

”Vaan nössöt käyttää heijastimia.” Sitten olen ylpeästi nössö! Heijastin on halpa henkivakuutus ja vielä halvempi jos heijastimen nappaa mukaansa messuilta. Useammalla koululla oli viime vuonna jaossa heijastimia ja oman takin hihaan päätyi merisotakoulun jousiheijastin. Naureskelin jo eräänä päivänä ystävilleni, että taidan olla nyt aikuinen, kun minulla on suosikkiheijastin.

ulkomailla opiskelu

Maailmalle.net: Opiskelemaan ulkomaille – minäkö?

Ulkomailla opiskelu on aihe, joka itseäni kiinnosti suuresti lukion loppupuolella. Inspis-lavalla tiistana ja keskiviikkona kuullaan ulkomailla opiskelleiden vastauksia Opetushallituksen maailmalle.net kysymyksiin. Jos haluat lisää tietoa ulkomailla opiskelusta, suuntaa kuuntelemaan puheenvuoroa tiistaina ja keskiviikkona kello 13. Maailmalle.net löytyy myös osastolta 4c71.

Innovaatioalue

Studia-messujen parasta antia on innovaatioalue. Korkeakoulussa opiskelu antaa mahdollisuuksia toimia mukana erilaisissa projekteissa ja innovaatioalue esittelee näitä. Itseäni kiinnostaa tänä vuonna etenkin Oulun yliopiston Janitor run – peli, joka tutkii virtuaalipelaamisen aiheuttamaa pahoinvointia.

Innovaatioalueelta löydät myös Xamkilaisen Inca Paatelan, joka tarjoaa henkilöstailausta verkossa. Inca pyrkii liiketoiminnassaan vastuullisuuteen ja ekologisuuteen, mitä itse arvostan suuresti. Innovaatioalue löytyy osastolta 5h53.

Haalarimerkit

Vaikkei haalarimerkkejä lähtisi tarkoituksella hakemaan, niitä tarttuu kyllä mukaan. Itselläni oli viime messujen jälkeen kolme merkkiä ommeltavana, paras näistä oli I ♥ Kuopio. En ole ikinä käynyt Kuopiossa ja merkin sydän muistuttaa enemmän pyllyä tai munuaista kuin sydäntä. (Muista lukea ohjeeni haalarimerkin ompeluun.)

Studia-messut Helsingin messukeskuksessa tiistaina 3.12. 9-17 ja keskiviikkona 4.12. 9-16.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.