VALIKKO
24.6.2019 12:00

Teesuosikit

Rakastan teetä, kylmän kauden aikaan saatan juoda parikin pannullista päivässä. Kesäisin teen itse jääteetä ja heti sateisena päivänä ryntään vedenkeittimen ääreen. Useamman vuoden aikana on minulle ehtinyt muodostumaan tietyt teesuosikit, jotka mielelläni ottaisin mukaan autiolle saarelle.

teesuosikit

Clipper – Organic Fairtrade Green Loose Leaf Tea

Juon aamuisin maustamatonta vihreää teetä kiihdyttämään aineenvaihduntaa. Clipperin tee on saanut vakiintuneen paikan kaapistamme, sillä sen lisäksi että se on hyvä perustee ja löytyy helposti prismasta kauppareissulla, on se luomua ja reilun kaupan tuote. Peltipurkista on jo juotu pussit, mutta täydennän sitä irtolehtiteellä.

teesuosikit

Whittard – Mango and Bergamot

Suosikkini vuodesta 2016 asti. Tässä teessä yhdistyy Earl Greyn maustamiseen käytetty bergamot ja mango. Tee ei kuitenkaan ole maultaan lähellä Earl Greyta, sillä siitä puuttuu mustan teen tuoma pehmeys. Vihreän teen raikkauteen bergamot tuo hennon sitruksisen maun. Kadun suuresti etten täydentänyt varastojani kevään reissulla. Toki viiden punnan postikulut Suomeen eivät ole kovin pahat.

take t

Take T – Take T 2 vuotta

Jyväskylässä sijaitseva Take T on siskoni jälkeen suurin syy matkustaa Jyväskylään. Vihreillä teepurkeilla täytetty kauppa on tuoksuineen kuin maanpäällinen paratiisi. Take T viettää syksyisin syntymäpäiväänsä ja jokaiselle vuodelle tehdään oma teesekoituksensa. Take T 2 vuotta on mansikalla ja chilillä maustettu Milky Oolong. Tee on sopivan pehmeä eikä chili maistu voimakkaasti. Teen lehdistä saa makua runsaasti ja yksi teelusikallinen riittää pariin kupilliseen.

keisarin morsian

Nordqvist – Keisarin morsian

En kauheasti enää juo pussiteetä, mutta keisarin morsiamella on aina paikka sydämessäni. Keisarin morsian oli ensimmäisiä teitä joita opin juomaan ollessani lukion toisella. Täyteläinen, kevyen marjainen tee on oivallista kylmäuutettuna kesäisin. Vaikka keisarin morsianta olisi saatavavilla myös irtolehtiteenä, on pussitee parempaa kylmäuuttamiseen.

teesuosikit

Take T – Earl Grey French Style

Whittardin Mango & Bergamotin mustasta teestä valmistettu serkku. Pussin kyljessä kuvaillaan ”bergamotin ja mangon makuinen, pehmeä Earl Grey”. Jos jokin kuvaus on täysin nappiin niin tämä, teessä maistuu Earl Grey ja mango sopivassa suhteessa. Maidon (ja keksien) kanssa nautittuna tee on parhaimmillaan.

 

Tällaiset ovat tämän hetken teesuosikit. En ole erityisen nirso teen suhteen vaan juon mitä tahansa väriä, maustamattomana tai maustettuna. Liptonin Yellow Labeliin en kuitenkaan koske, siinä menee raja.

 

Kommentit

 • Essi

  Joo tolle yellow labelille vois näyttää jo niitä ristin merkkejä että pysyy kaukana 😀 ihan kauheeta!

   0
 • Ansku

  Mä juon kesälläkin vähintään pannullisen teetä.

  Seuraavan kerran, kun tulet Jyväskylään, niin lähden mielelläni kanssasi teelle.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.