VALIKKO
2.9.2019 12:00

Tuolien verhoilu – uutta ilmettä ruokailutilaan

Meillä on muutosta asti ollut ruokapöydän ympärillä sekalainen kokoelma tuoleja. Löytyy vanhasta asunnostani tuodut Jyskin tuolit, nojatuoli jonka jalat on samanlaiset kuin edellä mainittujen ja sitten on poikaystävän asunnosta kulkeutuneet tuolit. Nuo vihonviimeiset tuolit joiden päälliset oli värjäytynyt teestä ja punaviinistä. Itse tuoleja vastaan minulla ei ole mitään, mutta likaiset päälliset eivät houkutelleet istumaan. Irrotin päälliset ja tuolit siirtyivät nurkkaan kököttämään kissojen lepopaikaksi. Tuolien kannet irti ruuveista liikkuivat paikoiltaan niin, että kissatkin tulivat välillä niiden mukana lattialle. Mix and match -tyyli kuitenkin miellyttää meitä molempia suuresti ja tuolien verhoilu itse nousi puheeksi. Kului kuitenkin huomattavasti aikaa ennen kuin pääsin verhoilun pariin sillä isovanhemmiltani lainassa olleesta ompelukoneesta kissa puri virtajohdon poikki ja ostin oman vasta kesäkuun loppupuolella.

tuolien verhoilu

Verhoilukankaan etsinnässäkin meni oma aikansa. Eurokankaan verhoiluosasto tutkittiin moneen kertaan ja eräänä päivänä Marimekon kankaiden hintoihin turhautuneena poikaystävä totesi, että pistetään tuolit saman tien vaihtoon. Useamman verkkokaupan tutkittuamme löysimme Jyskistä aivan täydelliset tuolit, mutta harmiksemme niitä myydään vain verkkokaupassa emmekä päässeet tutkimaan kangasta lähempää. Kissatalouteen ei uskalla valita tuoleja sokkona sillä ennen kissoja ostamani tuolit ovat kunnon karvasyöppöjä emmekä vastaavia enää halua.

tuolien verhoilu

Tuolien verhoilu

Kankaan etsintä laitettiin joksikin aikaa hyllylle kun suoritin kesäkurssien loppuja ja aikaa oli hyvin vähän muuhun kuin opiskeluun ja stressaamiseen. Kurssien viimeisten palautusten jälkeen teimme päiväreissun Ikeaan ja Porvooseen. Ikean tekstiiliosastolla silmiini osui trooppinen Torgerd-kangas jonka viiden euron metrihinta ei kaatanut budjettiamme. Vaikka kyseessä ei olekaan virallisesti verhoilukangas, uskon että se kestää käytössä hyvin, sillä kyseessä on tukeva puuvilla.

tuolien verhoilu

Lopun viikon sormeni syyhysivät ompelemaan. Pyykkivuoron saimme kuitenkin vasta perjantai-illalle ja lauantaina vanhempani kävivät kylässä, joten ompelukoneelle säntäsin heti sunnuntaina herättyäni. Purin toisen tuolin päällisestä kaikki saumat ja neulasin avatun kappaleen kiinni kankaaseen ja leikkasin muodon käyttäen vanhaa päällistä mallina. Ehjästä päällisestä katsoin saumanvarojen mitat ja oikean muodon. Ensimmäinen kappale oli ompeluvaiheiden opettelua mutta toiseen menikin vain noin puoli tuntia. Tuolien verhoilu yllätti helppoudellaan ja olen lopputulokseen todella tyytyväinen vaikka olenkin hyvin itsekriittinen.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.