VALIKKO
10.6.2019 12:00

Vegaaninen juustokakku red velvet raidoilla

Ihanaa kesäkuun kymmenettä! Tänään on oiva päivä leipoa tämä vegaaninen juustokakku, sillä joka päivä on jonkun syntymäpäivä. Tänään se syntymäpäivä vain sattuu olemaan minun, 23. sellainen. Juhlat vietettiin jo viime viikolla ystäväni kanssa piknikillä ja seuraavana päivänä vielä vanhempieni kyläillessä. Piknikin pääpaino oli kuohuviinissä ja Kardashianeissa, mutta vanhempieni vierailulla kakku oli juhlien tähti. Äitini kehui kakkua vielä muutama päivä jälkeenpäin.

vegaaninen juustokakku

Rakastan lehmänmaidosta tehtyjä juustokakkuja, mutta tällä kertaa halusin kokeilla vegaanista kakkua. Vaikka cashewpähkinät ovatkin melko kalliita tuli kakku todennäköisesti halvemmaksi kuin vegaanisesta tuorejuustosta tehty. Cashewpähkinät eivät lopputuloksesta läpi maistu ja kakku ylittikin kaikki odotukseni.

vegaaninen juustokakku

 

Kakun ohjeessa on mukailtu It doesn´t taste like chicken –blogin minijuustokakkujen reseptiä. Vaikka ohjetta olenkin muutellut, esimerkiksi vähentänyt sokerin määrää huomattavasti, käytin kakkua tehdessä kuppimittoja. Omat mittani olen ostanut aikoinaan Clas Ohlsonilta edullisesti, mutta jos ei uusia mittoja halua hankkia lisäsin ohjeeseen suurpiirteiset desimitatkin.

vegaaninen juustokakku

Vegaaninen juustokakku red velvet raidoilla

 

Pohjaan:

50 g vegaanista margariinia

1,5 pakettia oreo-täytekeksejä

”Juusto”täyte:

3 kuppia (7 dl, noin 400g) cashewpähkinöitä

400 ml kookosmaitoa

4 rkl maissitärkkelysjauhoa

4 tl riisiviinietikkaa

½  kuppia (noin 1 ¼ dl) sokeria

Hieman suolaa

Sitruunataikinaan:

3 rkl sitruunamehua

Red velvet –raitaan:

2 rkl kaakaojauhetta

1,5 rkl punaista elintarvikeväriä (tarkistathan, ettei väri tule karmiinista)

 

Tee pohja:

Vuoraa halkaisijaltaan 17cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit yleiskoneessa tai minigrip pussissa kaulimella rullaillen. Sekoita sulaan margariiniin ja painele vuokaan. Esipaista 175 °C uunissa 5min.

Valmista täyte:

Liota cashewpähkinöitä yön yli huoneenlämpöisessä vedessä tai kiehauta kattilassa kymmenisen minuuttia kunnes pähkinät pehmenevät. Mittaa blenderiin tai yleiskoneeseen pehmeät pähkinät, kookosmaito, maissitärkkelys, riisiviinietikka, sokeri ja ripaus suolaa.

Kun täyte on sileää jaa se kahteen kulhoon, erottaen noin 1/3 ja 2/3 taikinasta. Lisää isompaan taikinaosaan sitruunamehu ja laita sivuun. Sekoita pienempään taikinakulhoon kaakaojauhe ja elintarvikeväri.

Nosta vaaleaa ja punaista taikinaa vuorotellen vuokaan. Kun vuoka on täynnä, piirrä taikinaan veitsellä koukeroita, niin että taikinat sekoittuvat hiukan.

Paista 175 °C noin 40 minuuttia. Jäähtymisen jälkeen siirrä jääkaappiin hyytymään yön yli.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.