VALIKKO
25.11.2019 12:00

Vegaaninen piparkakkugranola

Meillä syödään granolaa lähes joka aamu. Se on helppo ja nopea aamupala, joka sopii joko soijajogurtin tai smoothiebowlin päälle. Vegaaninen piparkakkugranola on oivallinen joulun ajan aamupalaherkku. Tumma suklaa ja pekaanipähkinät toimivat keskenään loistavasti ja piparimurut vievät ajatukset aattoiltaan. Joulupukkia odotellessa käy nappaamassa kaupasta isoja kaurahiutaleita (esimerkiksi Provenan jumbohiutaleet) ja piparitaikinaa (ja glögiä!). Tämä granola on niin hyvää, että sitä voisi syödä suoraan purkista.

vegaaninen piparkakkugranola

Pitkään ostimme granolan kaupasta ja jouduin nyppimään seasta pois rusinoita tai kuivattuja hedelmiä. Kun vihdoin tajusin, että granolan voi tehdä itsekin, tunsin itseni tyhmäksi. Miksi ihmeessä olin ostanut rusinallista granolaa kun syön rypäleet mieluummin tuoreina. Kotitekoinen on huomattavasti parempi vaihtoehto. Rahaahan tässä ei säästä, mutta lopputuloksesta saa haluamansa pähkinöitä vaihtelemalla tai lisäämällä niitä kuivattuja hedelmiä, jos niistä sattuu pitämään.

vegaaninen piparkakkugranola

Valitessasi piparkakkutaikinaa tai valmiita pipareita granolaa varten, varmista ettei tuotteesta löydy maitoa tai kananmunaa. Itse käytin tällä kertaa Lidlin Jouluaitta piparitaikinaa, mutta myös Myllyn Parhaan laktoositon piparitaikina on vegaanista. Useissa granolaohjeissa käytetyn hunajan korvasin kasviperäisellä agavesiirapilla, sillä se muistuttaa hunajaa koostumukseltaan. Agave myös makeuttaa tehokkaasti, mutta on huomattavasti hunajaa ja valkoista sokeria terveellisempää.

vegaaninen piparkakkugranola

Vegaaninen piparkakkugranola

 

4 dl jumbokaurahiutaleita

1 dl puurohiutaleita

2,5dl pekaanipähkinöitä

2 rkl agavesiirappia

2 rkl rypsiöljyä

2 tl kanelia

100g tummaa suklaata

Noin 10 piparkakkua (tarkista vegaanisuus)

Hyppysellinen suolaa

 

Sekoita kaurahiutaleet keskenään kulhossa. Rouhi pähkinät ja lisää kaurahiutaleiden sekaan.

Mittaa kaura-pähkinäseokseen agavesiirappi ja rypsiöljy sekä kaneli. Sekoita huolellisesti. Halutessasi mausta vielä ripauksella suolaa, se tuo maut vahvemmin esille.

Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paahda granolaa uunissa 150 °C asteessa noin 15 – 20 min, kunnes saanut väriä.

Anna seoksen jäähtyä.

Lisää jäähtyneeseen granolaan rouhittu suklaa ja paloitellut piparkakut.

Säilytä ilmatiiviissä purkissa. Säilyvyydestä en osaa tarkemmin sanoa, sillä meillä tämä hupenee hetkessä.

Syö vegaaninen piparkakkugranola esimerkiksi vaniljasoijarahkan kanssa tai koristele sillä puolukkainen nice cream -annos. Itse mietin granolaa joulupöytään vegaanisen juustokakun pinnalle. Vain taivas on rajana.

Kommentit

  • Sini

    Oii tää on varmasti niin jouluisen makuista ♥ Tosi ihana idea!

     0
    • Emilia

      Niin jouluista ja niin hyvää! Kannattaa testata 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.